در نشست رسانه ای جشنواره مطرح شد؛

تهران آماده میزبانی تك نوازان دف شد

تهران آماده میزبانی تك نوازان دف شد آتلیه دات کام: نشست رسانه ای دست اندرکاران برگزاری هشتمین جشنواره سراسری تک نوازان دف روز یکشنبه ششم تیرماه با حضور مدیر فرهنگسرای بهمن تهران و اهالی رسانه اجرا شد.



به گزارش آتلیه دات کام به نقل از مهر، دست اندرکاران برگزاری هشتمین جشنواره سراسری تک نوازان دف روز یکشنبه ششم تیر ماه با برگزاری یک نشست رسانه ای که با حضور مدیر فرهنگسرای بهمن، اعضای هیات داوران و اعضای هیات انتخاب جشنواره در سالن جلسات این مجموعه برگزار شد، به تشریح اهداف و برنامه های این رویدادهای موسیقایی پرداختند.
علی اصغر خسروی مدیر فرهنگسرای بهمن، مهدی غلامی دبیر جشنواره، آیدا امیری مقدم مسئول دبیرخانه جشنواره، فربد یداللهی – رضا دربندی و زانیار حسامی (اعضای هیات داوران)، حسن آزادفر- بهروز قهاری – نیما حدادی (اعضای هیات انتخاب) و معاونان فرهنگسرای بهمن همچون افرادی بودند که در این جلسه رسانه ای حضور داشتند.

جشنواره موسیقی فجر با فرهنگسرای بهمن قهر کرد
علی اصغر خسروی مدیر فرهنگی هنری منطقه ۱۶ تهران و مدیر فرهنگسرای بهمن در ابتدای این جلسه رسانه ای ضمن ابراز خرسندی از برگزاری هشتمین جشنواره سراسری تک نوازان دف که در این دوره بصورت حضوری پیش روی مخاطبان قرار داده می شود، توضیح داد: اتفاق امروز را به فال نیک می گیریم. چونکه برگزاری این جشنواره جز افتخارات فرهنگسرای بهمن است و از جناب غلامی که در چنین شرایطی درحال آمادگی برای برگزاری جشنواره هستند تشکر می کنم. همانطور که در جریان هستید دوره هفتم این رویداد موسیقایی، بعنوان یکی از نخستین رویدادهای موسیقایی آنلاین در وضعیت کرونائی اجرا شد. موضوعی که جزو افتخارات مدیریت موسیقی فرهنگسرای بهمن است. چونکه در وضعیت کرونائی که همه چیز تعطیل شد همکارانم کار را تعطیل نکرده و هفتمین دوره را برای نخستین بار بصورت مجازی برگزار کردند که با استقبال بسیار خوبی هم مواجه گردید.
وی با اعلان اینکه جشنواره این دوره نیز همچون سال قبل در سه رده سنی برگزار می شود، اظهار نمود: بنا بر این است که اگر شرایط مهیا باشد ما بخش هایی از این دوره را بصورت حضوری برگزار نماییم و منتظر دریافت مجوزهای لازم از طرف وزارت بهداشت هستیم. این در حالیست که در صورت کسب مجوزهای لازم برنامه های متفاوتی را برای مراسم اختتامیه در نظر گرفتیم که طی آن بیش از ۵۰۰ هنرمند نوازنده به اجرای برنامه های با موضوع پیامبر گرامی اسلام و دیگر مناسبت های مذهبی و آیینی می پردازند که در نوع خود اتفاق خوبی است. به هر حال بنده و همکارانم در تلاشیم تمام امکانات لازم را برای هرچه بهتر برگزار شدن جشنواره فراهم کنم.

خسروی ضمن ارائه توضیحاتی درباره اقدامات انجام گرفته در فرهنگسرای بهمن اظهار داشت: وظیفه من بعنوان یک مدیر فرهنگی این است که شرایط و امکانات را فراهم کنم تا رویدادها در آن به بهترین شکل ممکن اجرا شود. در این چارچوب به روز رسانی امکانات و ایجاد شرایط مناسب، سیاست بنده در فرهنگسرای بهمن است. بعنوان مثال سالن سنجری» این مجموعه پس از ۲۸ سال مورد مرمت قرار گرفته و الان در اختیار هنرمندان موسیقی است تا پس از شرایط کرونائی فعالیت خودرا شروع کنند.
وی اضافه کرد: تا سال ۹۳ سالن شهید آوینی فرهنگسرای بهمن یکی از سالن های برگزاری جشنواره موسیقی فجر بود اما متاسفانه از آن سال به پس از فهرست خارج شد. در صورتیکه چنین مجموعه ای از بالاترین و با کیفیت ترین امکانات و تجهیزات برخوردارست اما نمی دانم چرا دوستان ما از یک زمانی به بعد با اینجا قهر کردند. به هر حال امیدوارم با برگزاری رویدادهایی این چنین باردیگر جشنواره با اینجا آشتی کند تا مردم جنوب شهر تهران نیز بتوانند از موسیقی بهره ببرند. من واقعاً امیدوارم شرایط روز به روز در فرهنگسرا بهتر شود و بزرگان رفت وآمد خودرا در این مکان شروع کنند تا استعدادهای این منطقه نیز بتوانند از حضور آنها بهره ببرند. امیدوارم با کمک شما این اتفاق رخ دهد.

گزارش دبیر از رویداد هفتم و اتفاقات جدید رویداد هشتم
فربد یدالهی نوازنده سازهای کوبه ای، مدرس و عضو هیات داوران این جشنواره نیز در این جلسه بیان کرد: از جناب خسروی که دوره هفتم را بصورت مجازی برگزار کردند تشکر می کنم. چونکه به روحیه مردم در آن شرایط کمک کرد و نگذاشت چراغ موسیقی خاموش شود. اما موجب افتخارم است که در این دوره حضور دارم. از کوشش های دبیر مقتدر جشنواره که در زمینه موسیقی تلاش بسیار کرد نیز تشکر می کنم. امیدوارم این ویروس منحوس از کشور رخت ببندد و موسیقی نیز در فرهنگسرای بهمن رونق بیشتری بگیرد. امیدوارم جشنواره خوبی برای حوزه موسیقی و به ویژه جامعه دف نوازان کشور باشد.
مهدی غلامی دبیر هنری این دوره از جشنواره نیز در این جلسه با ارائه گزارشی از روند برگزاری دوره هفتم و نحوه حضور هنرمندان در این دوره از جشنواره اظهار داشت: سال قبل که همزمان با هفتمین دوره این رویداد بود، نخستین جشنواره مجازی ایران را در فرهنگسرای بهمن برگزار کردیم که در آن بیش از ۴۲۰ اثر از سه کشور حضور داشتند و اتفاق خوبی شکل گرفت.
وی افزود: هشتمین جشنواره دف نوازان از اردیبهشت ماه کار خودرا شروع کرد. ما ابتدا پیش خبر برگزاری این جشنواره را به آموزشگاه های موسیقی فرستادیم. این در حالیست که جشنواره در سه رده سنی ۷ تا ۱۲، ۱۳ تا ۱۹ و بالای ۲۰ سال انجام می شود. در هر رده ما منتخبان خانم و آقا داریم و هر کدام باهم مقایسه می شوند.
این کارشناس موسیقی اضافه کرد: از اردیبهشت که فعالیت را شروع کردیم گوش به زنگ وزارت بهداشت بودیم تا بدانیم چطور جشنواره را برگزار نماییم. همانطور که صحبت شد اختتامیه را با حضور ۵۰۰ دف نواز و با بهره گیری از اساتید گروه های کرد حتما برگزار می نماییم. حتی اگر لازم باشد اختتامیه را در فضای باز برگزار می نماییم. البته امروز بواسطه حضور شما عزیزان برنامه رونمایی پوستر را داریم که طی آن کار فراخوان و ارسال آن به آموزشگاه ها و مجموعه های موسیقایی برای حضور هنرمندان شروع می شود.

تشکر از سروصدای جشنواره هفتم و طرح یک انتقاد
رضا دربندی نوازنده دف و مدرس موسیقی و دیگر عضو هیات داوران این جشنواره نیز در این جلسه اظهار داشت: به اعتقاد من شما جشنواره دف نوازی را بهتر از جشنواره فجر برگزار کردید. چونکه هیات داوران این جشنواره درست انتخاب می شوند اما در جشنواره فجر چنین چیزی را شاهد نیستیم. فرهنگسرای بهمن همچون مکان هایی است که خیلی برای ساز دف زحمت کشیده و این برای ما دف نوازان قابل تقدیر است.
وی افزود: جشنواره مجازی سال قبل خیلی سر و صدا کرد و موفق بود. اما دو نکته مهم وجود دارد که اگر آنرا در جشنواره داشته باشیم نتیجه بهتری خواهیم گرفت. هر چقدر تعداد داوران بیشتر باشد، ضریب اشتباه کمتر است. البته دردسرهای خاص خودش را دارد اما من از آن تجربه خوشی دارم.
دربندی اضافه کرد: نکته دوم نقدی است که به همه جشنواره های موسیقی دارم. امیدوارم این دوره شاهد برگزاری جشنواره بصورت مسابقات المپیک، اول تا سوم مشخص نشود، چون در موسیقی با ورزش کشتی طرف نیستیم. اختلاف نوازنده ها بسیار کم است و این نگاه درستی نیست که رتبه بندی نماییم. جشنواره بیشتر مسئله انگیزشی است و بهتر است بجای اول تا سوم ۵ یا ۱۰ برگزیده معرفی نماییم.

امیدوارم این جشنواره الگوسازی کند
زانیار حسامی نوازنده و عضو هیات داوران جشنواره هشتم تک نوازان دف نیز در این جلسه اظهار داشت: امیدوارم این جشنواره الگوسازی کند. بعنوان مثال ما در تئاتر پس از دیدن اجرا یک نشست نقد و بررسی داریم. امیدوارم در موسیقی نیز چنین اتفاقی را داشته باشیم و به تحلیل اجرای نوازنده ها بپردازیم. کار خاص جشنواره می تواند ارائه یک نگاه خاص باشد که به نسل جوان بدهیم.
حسن آزادفر عضو هیات انتخاب این جشنواره نیز در این جلسه با طرح این نکته که نباید میان نوازندگان خانم و آقا تفکیک قائل شد اظهار داشت: برگزاری جشنواره در هر جایی بحث ضعف و قوت آنست. ما ساز دف را با ده سال قبل به هیچ وجه نمی توانیم مقایسه نماییم. شخصاً موافق تفکیک خانم ها و آقایان جهت بررسی آثار نیستم و بهتر است که به این مساله دامن نزنیم.
غلامی دبیر هنری جشنواره نیز درباره تفکیک نوازنده های خانم و آقا در این دوره توضیح داد: در دوره ششم نظرسنجی را انجام دادیم و این نظر خانم ها بود که گفتند نباید صدای دف آنها با آقایان مقایسه شود. باید بگوییم به هیچ وجه موضوع دستوری در کار نبوده است. کما این که نحوه حضور نوازندگان خانم چه در دوره قبلی و استقبال آنها از این دوره نشان دهنده این مساله مهمست که ما تفکیک جنیستی نداشتیم
وی در پاسخ به نقدی که به کارهای فرهنگسرای بهمن در طول سال، نیز اظهار داشت: پیش از کرونا با خوانندگان پاپ و سنتی بسیاری برای برگزاری کنسرت ارزان در فرهنگسرای بهمن صحبت کردیم و با بیشتر آنها به توافق رسیدیم. اما متاسفانه کرونا رخ داد و فرصت اجرائی آن فراهم نشد.
بهروز قهاری دیگر عضو هیات انتخاب جشنواره نیز در این برنامه ابراز امیدواری کرد تا در دوره های بعدی جشنواره علاوه بر هنرمندان مطرح موسیقی کشورمان از هنرمندان مطرح و توانمند شهرستانی در داوری آثار استفاده گردد.

بودجه جشنواره به زودی اعلام می شود
بر اساس این گزارش در بخش دیگری از این جلسه خبرنگاران یکی از رسانه ها درباره بودجه جشنواره پرسش هایی را از حاضران در نشست بیان کرد که خسروی مدیر فرهنگسرای بهمن در پاسخ اظهار داشت: بودجه جشنواره عدد بالایی نیست و اگر بگویم باورتان نمی گردد. اما بهتر است آقای غلامی آنرا اعلام نماید. تنها به ذکر این نکته اکتفا می کنم که ما تمام تلاشمان در جهت آبرومند برگزار کردن این جشنواره است.
غلامی درباره بودجه جشنواره اظهار داشت: برای اعلام بودجه نیز نیاز است که به جمع بندی از حضور اسپانسرها برسیم و بعد آنرا اعلام نماییم.
مدیر فرهنگسرای بهمن همین طور در پاسخ به سوالی درباره چرایی عدم حضور نوازندگان خانم در هیات داوران و انتخاب توضیح داد: این مساله درستی است که اگر امکانش باشد دوست داریم از یکی از شرکت کنندگان برگزیده دوره قبل در هیات داوران استفاده نمائیم.
خسروی همین طور در پاسخ به سوالی درباره موازی کاری با جشنواره جوان نیز اظهار داشت: دبیر اجرائی نخستین دوره جشنواره جوان من بودم و به هیچ وجه موازی کاری در جریان نیست. اتفاقاً هرچقدر تعداد جشنواره های موسیقی بیشتر باشد اتفاق بهتری است. چونکه به این صورت طرفیت های بیشتری دیده می شود که به ارتقای موسیقی کمک می نماید.

در بخش پایانی این مراسم از پوستر هشتمین جشنواره تک نوازان ساز دف با هنرمندی صادق کدخدایی رونمایی گردید.
هشتمین جشنواره سراسری تک نوازان دف تابستان امسال با حضور هنرمندان مختلف عرصه دف نوازی به میزبانی فرهنگسرای بهمن و همراهی امور موسیقی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران پیش روی مخاطبان قرار داده می شود.

1400/04/07
13:46:20
5.0 / ۵
862
تگهای خبر: آموزش , آنلاین , پوستر , جشن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
آمار بازدید سایت
بازدید امروز: 1,873
بازدید دیروز: 6,081
هفته اخیر: 36,820