می خوام از شما بخونم

می خوام از شما بخونم به گزارش آتلیه دات کام «۱۴ سال است موسیقی پاپ ایران از وجود یکی از بهترین و متفاوت ترین خواننده های پاپ بعد از انقلاب محروم است و اهالی موسیقی پاپ شب یلدای دیگری را بدون حضور خواننده ای سپری می کنند که از هیچ کس تقلید نمی کرد.»



به گزارش آتلیه دات کام به نقل از ایسنا، روزنامه وطن امروز در ادامه نوشت: «۱۴ سال پیش در چنین روزی بود که در فضای مصلای قدس بندرعباس چیزی جز حزن و اندوه دیده نمی شد؛ مشتاقانی که از گوشه گوشه کشور برای آخرین وداع با صدای ماندگار جنوب، خویش را به بندرعباس، دیار همیشگی ناصریا رسانده بودند. از کودک و پیر، از زن و مرد، دانشجو و کارمند و... کنار هم، با چشمانی خیس از دست دادن ناصر عبداللهی را باور نداشتند.

این هنرمند صبح سوم آذرماه ۸۵ در بیمارستان خلیج فارس بندرعباس به سبب از کار افتادن کلیه بستری شد و سپس به کما رفت. بعد از چند روز هم به بیمارستان شهید محمدی بندرعباس منتقل و در بخش ICU این بیمارستان بستری شد و سرانجام یک هفته بعد به بیمارستان شهید هاشمی نژاد تهران منتقل شد و ظهر روز ۲۹ آذرماه در حالیکه تنها ۳۷ سال داشت به دیار باقی شتافت و در زادگاهش بندرعباس به خاک سپرده شد.

محمدعلی بهمنی، شاعر پیشکسوت که زنده یاد عبداللهی از اشعارش بسیار خوانده بود، همان سال به دنبال درگذشت ناصر عبداللهی درباره فعالیت هنری این خواننده و آهنگساز گفته بود شناخت او از شعر، خوب و عجیب بود و این واقعیتی است که باید به آن اعتراف کرد.

بهمنی خاطرنشان کرده بود او انسانی بود که موسیقی را خوب می شناخت، صدای خوبی داشت و حیف شد؛ می توانست این صدا رساتر بماند، اما دریغ!

‏محمدعلی بهمنی چندی قبل هم در جمعی خصوصی درباره آن زنده یاد چنین اظهار داشت: سر اجرای ترانه «دل من یه روز به دریا زد و رفت» بارها ناصر از من اجازه خواست آنرا اجرا کنم. اجازه ندادم. یک روز زنگ زد و گفت استاد آن اثر را بدون اجازه شما خواندم و منتشر کردم. زنگ زدم حلالیت بگیرم! و من بغض کردم و از صداقتش خوشم آمد.

ناصریا را برای مظلومان جهان خواندم

اما شاید در این میان بازخوانی بخشی از آخرین مصاحبه زنده یاد ناصر عبداللهی خالی از لطف نباشد. وی در یک مصاحبه کمتر خوانده شده، درباره قطعه مشهور «ناصریا» اظهار داشته بود: همه می گویند «ناصریا» کاری اسپانیولی است و از ملودی های جیپسی کینگ برگرفته شده است؛ در حالیکه حقیقت غیر این است و «ناصریا» به هیچ وجه تعلقات اسپانیایی ندارد. این کار ریتم عربی دارد، ریتمی که بارها توسط عود، دهل و دف عربی نواخته شده و تابحال هیچ وقت توسط گیتار نواخته نشده بود اما من این کار را انجام دادم. ملودی ترانه «ناصریا» سال ۱۳۶۷ ساخته شد. آن سال من به کنکاشی درباره ظلم رسیده بودم؛ ظلمی که در دنیا وجود داشته و دارد و برای همدردی با مظلومان جهان این کار را ساختم. در متن شعر «ناصریا» می گویم اگر کسی به اسم ناصر قصد یاری مظلومی را داشت باید سختی بسیاری را متحمل شود و مبارزات بسیاری با نفس خویش داشته باشد و در نهایت در سایه توجهات پروردگار پیروز خواهد شد.

زنده یاد ناصرعبداللهی در بخشی از این گفتگو که در «کتاب ستارگان موسیقی پاپ» آمده است، درباره موسیقی پاپ اظهار نظر قابل توجهی داشته است. عبداللهی معتقد بود «موسیقی پاپ ایرانی، حرکت نوین و تازه ای است که پویایی دارد و به جرأت می توان اذعان کرد روند این حرکت تا بدین جا خوب بوده و توانسته است جایگاه ویژه ای در بین جوان ها ایجاد نماید. این حرکت در جهت مقابله با تهاجم فرهنگی موفق بوده است و امیدوارم سیر صعودی این هنر، خدای ناکرده به حرکتی نزولی بدل نشود.»

مرا به شبیه خوانی متهم می کنند

وی همینطور درباره سبک کاری اش اظهار داشته بود: من را هم به «شبیه خوانی» متهم کرده اند! می گفتند لحظاتی از صدای تو شبیه فلان خواننده است، بعضی وقت ها هم از فلان خواننده تقلید می کنی و مواقعی هم کارهایت شبیه کارهای نعیم افغانی است. در مقابل این اتهامات آغاز به تحقیق کردم و نهایتا به این مورد پی بردم که چرا برخی این گونه درباره صدای من می اندیشند. من اساسا دنبال حرف های تازه و کارهای نو هستم و از تقلید و شبیه خوانی خوشم نمی آید.

به سطحی نرسیدم که اشعار حافظ و مولانا را بخوانم

اشعار ترانه هایم را بر مبنای مطالعاتم انتخاب می کنم. در بین شعرای معاصر آثار محمدعلی بهمنی و پروین اعتصامی را خوانده ام. در میان شعرای قدیمی هم عاشق آثار حافظ و مولانا هستم. تا به امروز سطح معلوماتم ایجاب نمی کرد از اشعار این ۲ بزرگوار استفاده کنم اما از امروز به بعد قطعا گریزهایی به دیوان شاعران عارفی که بر تارک تاریخ ادبیات ایران قرار دارند، خواهم زد.

اصالت مردم جنوب به معنویت ختم می شود

به عنوان یک بندرعباسی از اهالی این شهر می خواهم «جنوبی» زندگی کنند؛ با راستی و به دور از دوز و کلک، مردم جنوب از اصالت واقعی برخوردار می باشند، اصالت هایی که پرورش آنها می تواند ختم به راه معنویت شود. همینطور دعا کنند بتوانم در راه ارتقا و تقویت روحی باقی بمانم تا روزبه روز بیشتر و بهتر خدمتگزار خلق باشم.

کسی برای شهرت خواننده نشود

جوان های علاقمند به کار در عرصه موسیقی پاپ، ابتدا باید مطمئن شوند که آیا واقعا به این نوع موسیقی علاقه مند هستند یا فقط برای رسیدن به شهرت و معروفیت قصد فعالیت در این سبک از موسیقی را دارند. اگر صرفاً به مورد دوم (شهرت) علاقه مند هستند، بهتر است به دنبال این کار نیایند؛ چون که به بیراهه خواهند رفت اما اگر واقعا به این نوع موسیقی علاقه دارند، ابتدا باید با پشتکار، عزمی قوی و شکیبایی بسیار گام به جلو بگذارند.»




1399/09/29
14:36:00
5.0 / ۵
1250
تگهای خبر: قاب , كتاب , موسیقی , هنر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
آمار بازدید سایت
بازدید امروز: 3,240
بازدید دیروز: 3,105
هفته اخیر: 34,671