نکات مهم شناخت نور در عکاسی

نکات مهم شناخت نور در عکاسی آتلیه دات کام: اگر به دنبال شناخت نور در عکاسی می باشید، نکات این آموزش عکاسی برای شما مفید خواهند بود. حال که دارید در مورد نور جستجو می کنید، حتما به تاثیر نور در عکاسی و اهمیت آن پی برده اید، پس ما در این آموزش مستقیم به سراغ نکته هایی جهت تسلط بر نور در عکاسی می رویم. نکاتی در مورد نور نرم و سخت، کنتراست، نور طبیعی و فلاش، اینکه دوربین چگونه نور را می بیند و یادگیری ایجاد نور جالب. خب وقت این رسیده که نور را تنظیم یا با آن بازی کنیم و نور را بیشتر بشناسیم.


۱- از کنتراست نترسید
 
عکاسان همیشه در مناطقی که دارای نور نرم هستند جمع می شوند. اگرچه این کار می تواند عکس های شگفت انگیزی ایجاد کند، اما می تواند منجر به ایجاد عکس های تکراری و کسل کننده نیز بشود. کار کردن با نور شدید می تواند سخت باشد. اما اگر به درستی انجام شود، به نتایجی منجر می شود که شما را از بقیه متمایز می کند. علت این که چرا اکثر عکاسان کار با نور سخت را اینقدر دشوار می دانند این است که آنها به یک مکان می روند، یک پس زمینه خوب می بینند، و شروع به عکاسی می کنند (تا بعدا متوجه شوند که نمی توانند نور را وادار کنند آنطور که آنها نیاز دارند عمل کند). راه چاره این است که بهترین جهت را برای نور نسبت به سوژه خود پیدا کنید. سپس، به دنبال پس زمینه هایی بگردید که از آن جهت پشتیبانی می کنند.
 
 
 
۲- یک عکاس «نور طبیعی» نباشید
 
من عکاسان زیادی را می بینم که خودشان را عکاس نور طبیعی توصیف می کنند… البته، کاملا قابل قبول است که به طور عمده با استفاده از نور طبیعی عکاسی کنید. اما، اگر برای حضور در یک جلسه عکاسی به شما دستمزد پرداخت شد، و نور آن چیزی که نیاز دارید نبود، چطور؟ خب، مشتریان شما نباید به این دلیل متضرر شوند. در عوض، شما صرف نظر از شرایط، باید بتوانید نتایج شگفت انگیز ایجاد کنید. منابع عالی زیادی برای آموزش عکاسی با فلاش اکسترنال (جدا از دوربین) وجود دارد. بنابراین کمی وقت بگذارید و یک مهارت جدید یاد بگیرید.
 
 
۳- یاد بگیرید که دوربینتان چگونه نور را می بیند
 
هنگامی که شما وارد یک اتاق می شوید، می توانید جزئیات را در تاریک ترین سایه ها، و در روشن ترین هایلایت ها (قسمت های روشن) ببینید. اما دوربین شما تنها می تواند بخشی از آنچه که شما با چشم خود می بینید را ببیند. دانستن این که دوربین چطور نور را می بیند، نه تنها به شما کمک می کند تا نور را به شیوه ای مفیدتر ببینید، بلکه به شما کمک خواهد کرد تا از آن نور به شیوه قابل توجه تری استفاده کنید. همچنین یادگیری آن فوق العاده آسان است!
 
دوربین خود را بر روی حالت نمایش زنده (Live view) قرار دهید، و در اطراف خانه راه بروید و همانطور که نوردهی خود را برای شرایط روشنایی مختلف در اتاق تنظیم می کنید، ببینید چه اتفاقی می افتد. و از خودتان سوالاتی بپرسید. کدام قسمت های کادر سفید یا سیاه می شوند؟ این باعث می شود که کل عکس شما چطور به نظر برسد؟ همچنین، وقتی چراغ های خاصی را روشن و بقیه را خاموش می کنید چه اتفاقی می افتد؟ و بالاخره، سوژه را کجا قرار می دهید تا بیشترین توجه را به سمت آن جلب کنید؟ (راهنمایی: در هایلایت ها یا همان قسمت های روشن!)
 
 
 
۴- یاد بگیرید از نورهای جالب استفاده کنید
 
حالا که یاد گرفتید چگونه از نور سخت استفاده کنید و نور را به شیوه ای معقول تر ببینید، وقت آن است که شروع به جستجو و استفاده از نورهای جالب کنید. روش من برای انجام این کار، گشتن به دنبال قسمت هایی از اتاق است که روشن ترین نور را دارند. این قسمت ها می توانند شکاف های کوچک نور ناشی از تابش نور خورشید از میان پرده های یک پنجره، یا نور یک پنجره باز که اجازه ورود کمی نور به اتاق را می دهد، باشند.
 
وقتی کسی عکسی را مشاهده می کند، روشن ترین شیء در کادر نظر او را جلب می کند. بنابراین قرار دادن سوژه در روشن ترین نور باعث می شود در عکس شما برجسته شود. کلید کار در اینجا این است که آن نور را جذاب و جالب کنید!
 
 
۵- یاد بگیرید نور جالب ایجاد کنید
 
خب، حالا که می دانیم چطور نور طبیعی را ببینیم و از آن استفاده کنیم، وقت آن است که شروع به استفاده از فلاش خود به شیوه ای هدفمند کنیم. با این حال، کلید استفاده از فلاش این است که کاری کنید تا به نظر برسد شما از فلاش استفاده نمی کنید. برای انجام این کار، از المان های واقعی برای نورپردازی الهام بگیرید. در خانه خود قدم بزنید و به دنبال نورهای جالب بگردید. سپس از خودتان سوالاتی بپرسید. اگر آن نور آنجا نبود چطور می توانستم آن را بازسازی کنم؟ آیا این نور سخت است یا نرم؟ (این به شما می گوید که آیا لازم است فلاش خود را تعدیل کنید یا نه.) رنگ نور چیست؟ (این به شما می گوید که آیا لازم است یک ژل رنگی به فلاش خود اضافه کنید یا نه.)
 
بعدا وقتی نور رفت، در واقع به دنبال مراحل بازسازی آن بروید. دفعه بعد که وارد اتاقی با یک تُن نور کسل کننده شدید، ایده های زیادی برای ایجاد چیزی از هیچ چیز خواهید داشت.
 
 
۵٫۵- قانون مربع معکوس را بیاموزید
 
از آنجا که این آموزش پیرامون شناخت نور در عکاسی و تاثیر نور در عکاسی است، جا دارد نیم نکته ای را هم به «قانون مربع معکوس» اختصاص دهیم. قانون مربع معکوس به ما می گوید چطور نور در فاصله های مختلف تأثیر متفاوتی دارد، و چرا فاصله منبع نور با سوژه بسیار مهم است. فرض کنید ما یک منبع نور در حالت بیشینه قدرت خود داریم که با سوژه ما ۱ متر فاصله دارد. اگر فاصله سوژه تا منبع نور را دو برابر کنیم (۲ متر)، چقدر از نور به سوژه می رسد؟ اگر پاسخ شما «نصف نور» است باید بگویم که درست نیست و این قانون مربع معکوس است که دلیل آن را شرح می دهد.
 
 
با توجه به قانون مربع معکوس نوری که خواهیم داشت به اندازه معکوس مربع فاصله سوژه تا منبع نور خواهد بود. فاصله منبع نور ما به سوژه ۲ متر است، مربع آن (به توان ۲) می شود ۴، و معکوس آن ¼ خواهد بود، بنابراین نوری که در فاصله ۲ متری از منبع نور به سوژه برخورد خواهد کرد نصف نور اصلی نخواهد بود بلکه به اندازه ¼ نور خواهد بود
 
نویسندگان: آمی و اندی کاوث (Amii & Andy Kauth)
 

 

1397/12/06
14:06:28
5.0 / ۵
3413
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
آمار بازدید سایت
بازدید امروز: 2,834
بازدید دیروز: 3,105
هفته اخیر: 33,859