تبادل لینک
تبادل لینک
جشنواره
جشنواره
جستجوی آتلیه ها
جستجوی آتلیه ها
تماس با ما
تماس با ما
درباره آتلیه
درباره ما
ورود به سایت
ورود به سایت
هادی آرزم تجلیل شد
آتلیه دات کام: به گزارش آتلیه دات کام، آیین اختتامیه دومین دوره جشنواره سحری خوانی و مناجات خوانی ایرانی ها با عنوان «ماهور» بمناسبت ماه مبارک رمضان برگزار گردید.
به گزارش آتلیه دات کام به نقل از ایسنا، آیین اختتامیه دومین
جشنواره
سحری خوانی و مناجات خوانی ایرانی ها با عنوان «ماهور» دوشنبه ۲۰ فروردین ماه با حضور امیرحسین سمیعی (مدیرکل دفتر موسیقی وزارت
فرهنگ
و ارشاد اسلامی)، محمد اله یاری (مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی)، مهرداد باقری (رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران)، حجت الاسلام مجید باباخانی (رئیس سازمان هیئت و تشکل های دینی تبلیغات اسلامی)، میلاد عرفان پور (شاعر و مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری)، سیدمحسن حسینی (خواننده و دبیر جشنواره)، متین رضوانی پور (پژوهشگر موسیقی)، مرتضی امیری اسفندقه (شاعر) در تالار رودکی برگزار شد.
همینطور دیگر میهمان های این برنامه سید امیرعباس ستایشگر (مشاور ارشد و معاون آفرینش های فرهنگی هنری بنیاد رودکی)، سیدعباس سجادی (مدیر موسیقی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران)، احمد رمضی (سرپرست مرکز موسیقی حوزه هنری) علی انسانی (شاعر آیینی)، هادی آرزم (نوازنده)، حسام الدین سراج (خواننده)، حسین علیشاپور (خواننده)، مجید اخشابی (خواننده)، رضا مهدوی (مدرس و پژوهشگر موسیقی) از دیگر مهمانان و حاضران در این آیین بودند.
اولین سخنران این رویداد
متین رضوانی پور (خواننده و پژوهشگر موسیقی)
بود که در رابطه با سحری خوانی و مناجات خوانی اظهار داشت: ماه مبارک رمضان، ماه نزول قرآن و دربردارنده شبهای قدر است. در ماه مبارک رمضان گرفتن روزه بر مسلمانان واجب است. آیین هایی در این ماه اجرا می شود که همراه می باشد با موسیقی، الحان و نغماتی و بیشتر آنها از موسیقی آوازی بهره می برد.
او افزود: نخستین آیین «نقاره زنی» است که جهت رویت هلال ماه در خیلی از نقاط کشور برگزار می گردد. «چاووش خوانی» در آغاز ماه مبارک رمضان برای افطار دادن برگزار می گردد و البته یک «چاووش خوانی» برای پایان ماه رمضان هم داریم. آیین های دیگری همچون «دُم دُم سحری»، «گره گشو یا گره گشای» (در بوشهر)، «صلوات خوانی»، «مولودی خوانی برای امام حسن(ع)»، «منقبت خوانی برای امام علی (ع)»، «مناجات خوانی»، «سحری خوانی»، «اذان»، «تلاوت قرآن»، «ربنا» و «دعای افطار(دعای سفره)» را هم داریم که در شهر های مختلف کشور، خصوصیت های مخصوص به خویش را دارند.
او خاطرنشان کرد: از زمانیکه اسلام وارد ایران شد، الحان و نغمات ماه مبارک رمضان برپایه آموزه های کاملا ایرانی اجرا می شد که از حدود ۶۰ سال گذشته، الحان عربی در موسیقی در ارتباط با ماه رمضان حضور پیدا کردند که امیدواریم باز هم شاهد اجراهای نغمات ایرانی در حوزه موسیقی ماه مبارک رمضان به صورت کامل باشیم و از آنها نهایت بهره مندی را ببریم.
در قسمت دیگر برنامه شاهد شعرخوانی میلاد عرفان پور و اجرای آواز توسط محمدهاشم احمدوند با همراهی نوازندگی سه تار امیر متولی بودیم.
حجت الاسلام مجید باباخانی
هم بعنوان دومین سخنران برنامه اظهار داشت: مبحث سحری خوانی و مناجات خوانی به قبل از اسلام در ایران برمی گردد و سنتی بوده که ایرانیان به آن دلبسته بودند. مناجات و یاد خدا هنگام سحر، طلوع و دیدن خورشید یکی از سنت هایی بود که پس از ظهور اسلام و نوع توجه به سحر و پاسداشت سحری، جلوه و ظهور دیگری پیدا کرد. مناجات، منقبت و دعاخوانی، اجزای مهم سحری خوانی ماست و از خصوصیت های خاصی همچون شعر و صدای خاصی برخودار است. اساتیدی همچون محمدعلی کریمخانی، محمدرضا شجریان و سید قاسم موسوی قهار، این سنت اصیل را در جان آحاد و اقشار مختلف مردم ماندگار کردند.
باباخانی افزود: در رابطه با مبحث سحری خوانی در گذشته تهران و سنت های آن آثاری نگاشته شده است اما تنوع بومی، هویتی و قومیتی در استانهای مختلف، رنگ و بوی متفاوتی را به بحث مناجات خوانی و سحری خوانی داده است که لازم است، بیشتر از گذشته به آن پرداخته شود و بتوانیم با بهترین شیوه آنرا به نسل بعد منتقل نماییم. خیلی از بزرگان بعنوان تاریخ شفاهی این سنت حالا از میان ما رفتند و امروز با عنایت به فرصتی که در دست ماست باید به بهترین شکل ممکن از آن بهره برد.
او بیان کرد که «این نهاد با عنایت به ارتباط با هیئت های مختلف در سطح کشور آمادگی دارد تا سنت های سحری خوانی و مناجات خوانی در استان ها و قومیت های مختلف را شناسایی کند و در ماندگار شدن این سنت پرارزش قدمی بردارد.»
باباخانی با انتقاد از افت مبحث مناجات خوانی در صدا و سیما اظهار داشت:
جا دارد که گلایه ای داشته باشم؛ مبحث مناجات خوانی در برنامه های رسانه ملی افت پیدا کرده است و از آن قوتی که در گذشته وجود داشته، فاصله گرفته است. در صورتیکه با عنایت به ظرفیت مناجات خوانی بخصوص در ماه مبارک رمضان، بیشتر از آن چه که امروز هست میتوان به آن پرداخت که امیدواریم این خلاء هم برطرف شود.
برگزاری چنین جشنواره هایی را برای احیای سنت های مناجات خوانی و سحری خوانی باید پاسداشت و امیدواریم چنین رویدادی در کل استانهای کشور با قومیت های و سنت های مختلف ادامه پیدا کند و بتوانیم از همه ظرفیتهای ملی بهره ببریم.
در ادامه
از هادی آرزم (مدرس، نوازنده و آهنگساز) به پاس بیشتر از سه دهه فعالیت در حوزه موسیقی آیینی تجلیل شد
و بعد از آن مرتضی امیر اسفندقه به شعرخوانی پرداخت.
در انتها این برنامه، ارکستر ۲۵ نفره گروه موسیقی «چامه» به آهنگسازی میلاد آقایی، رهبری محمدرضا میرصیافی و خوانندگی سیدمحسن حسینی به اجرا پرداختند.
دومین دوره جشنواره سحری خوانی و مناجات خوانی ایرانی ها با عنوان «ماهور» بمناسبت ماه مبارک رمضان به دبیری سیدمحسن حسینی، ۱۸ تا ۲۰ فروردین ماه با برنامه هایی همچون شعرخوانی مناجات، نشست های تخصصی نقد و بررسی، اجرای ساز و آواز و مناجات خوانی برگزار شد.
منبع:
atolieh.com
1403/01/24
17:48:05
5.0 / ۵
448
تگهای خبر:
تخصصی
,
جشن
,
جشنواره
,
سفر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
بازاریابی و فروش تلفنی
فلزیاب همراه شما در سفرهای کاوشگری با اکسترا ویجر
ایران از نگاه بلاگرهای قرقیز
نمایش آثار کم نظیر عیلامی ها در تخت جمشید و رونمایی از سکه ای کمیاب در شیراز
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
تبلیغات
+
پربیننده ترین ها
نقاشی های کودکان از اوقات شاد ایرانیان در یک مسابقه ژاپنی به علاوه عکس
از خاکسپاری یک بازیگر جوان تا گزارشی از ارکستر سمفونیک تهران و سریال جدید شبکه سه
نقاش دریاها را بشناسید
اگر تئاتر کار نکنم می میرم
+
پربحث ترین ها
تن و درخت سوژه نمایشگاه جدید کوروش قاضی مراد
بازاریابی و فروش تلفنی
چرا سفیر کره جنوبی در ایران قطعه پرسون پرسون را اجرا کرد؟
ببینید
+
جدیدترین ها
تن و درخت سوژه نمایشگاه جدید کوروش قاضی مراد
بازاریابی و فروش تلفنی
چرا سفیر کره جنوبی در ایران قطعه پرسون پرسون را اجرا کرد؟
ببینید
معرفی اعضای هیئت انتخاب دوازدهمین دوسالانه ملی هنر سرامیک ایران
فلزیاب همراه شما در سفرهای کاوشگری با اکسترا ویجر
ایران از نگاه بلاگرهای قرقیز
نمایش آثار کم نظیر عیلامی ها در تخت جمشید و رونمایی از سکه ای کمیاب در شیراز
تبلیغات
آتلیه در شبکه های اجتماعی
آمار بازدید سایت
بازدید امروز:
1,825
بازدید دیروز:
4,874
هفته اخیر:
43,169
دوستان آتلیه
آموزشگاه خیاطی
آموزشگاه نقاشی
انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس
خرید و فروش خودرو
طراحی سایت
فیش حج
گلخانه
متخصص سئو