حقوق عکاسان و عکاسی را بشناسید

حقوق عکاسان و عکاسی را بشناسید به گزارش آتلیه دات کام کتاب حقوق عکاسان با عنوان کلی بررسی، تحلیل و تحشیه قوانین و مقررات حقوق عکاسان؛ آنچه هنرمندان و اصحاب رسانه باید از قوانین بدانند، تالیف رامین کاکاوند در قالب ۳۲۰ صفحه با قیمت ۲۵ هزار تومان منتشر گشته است.


این کتاب با هدف آشنا کردن عکاسان ایرانی با قوانین و جنبه‌های مختلف حقوقی مرتبط با عکاسی و تولید و عرضه‌ی عکس در هشت فصل تالیف شده است: حقوق مدنی و قراردادها، حقوق تجارت، حقوق جزا، حقوق مالکیت فکری، حقوق رسانه‌ها و ارتباطات جمعی، حقوق کار، حقوق نظام صنفی و حل فصل اختلافات حقوقی.
هیچ کس حق توقیف دوربین، کارت حافظه و فیلم شما را ندارد
در بخشی از کتاب آمده است: « توجه داشته باشید که اشخاص خصوصی اختیارات بسیار کمی برای محدود کردن شما در عکاسی دارند و حتی حق متوقف کردن و ایجاد مزاحمت برای شما را در آن لحظه ندارند. تنها کاری که آنها می‌توانند انجام دهند این است که بعدا علیه شما در دادگاه صالح طرح دعوی نمایند. اما چنانچه شخصی با شما مشاجره کرد و یا در مخمصه افتادید یا با کسی مواجه شدید که از هویت شما سوال می‌کند و یا علت عکاسی را جویا می‌شود، نه تنها ملزم به پاسخ گویی نیستید بلکه ابدا نیاز نیست هویت خود و یا علت عکس‌برداری را آشکار کنید. چرا که آن‌ها اصلا حق پرسیدن چنین سوالاتی را ندارند. مهمتر از همه اینکه هیچ کس حق توقیف دوربین، کارت حافظه و فیلم شما را ندارد و شما ملزم به تحویل آن‌ها نیستید حتی اگر طرف شما پلیس باشد..»
 
مولف درباره محتویات کتاب می‌گوید: « در کتاب حاضر علاوه بر ارائه‌ی مباحث مهم و مرتبط با حقوق عکاسان آنچه را که باید هر فعالی در عرصه‌ی هنر یا مطبوعات از قوانین بداند به زبانی ساده و با مثال‌های ملموس توضیح داده شده است. در انتهای کتاب نیز اصطلاحات حقوقی و کلماتی که نیاز به توضیح داشتند بیان شده تا ضمن آشنا کردن مخاطبین با اصطلاحات و عناوین حقوقی، حتی‌المقدور رضایت خاطرشان را در رفع نیازمندی‌های روزمره فراهم کند.»
 
عکاسی از ساختمان‌ها و محل‌های حساس دولتی و قرارگاه‌های نظامی ممنوع است
در بخش دیگری از کتاب آمده است: « عکاسی از اشخاصی که در محل های عمومی قرار می‌گیرند (حتی بدون رضایت آن‌ها) مجاز است مگر اینکه در گوشه‌ای پناه بگیرند یا در خفا (مثلا در داخل اتومبیل با شیشه های دودی یا رختکن یا حمام عمومی و استخرها) باشند. چنانچه عکاس با حضور مکرر خود در اطراف سوژه و تعقیب وی موجبات ناراحتی سوژه را فراهم نماید ممکن است به اتهام مزاحمت مورد پیگرد قرار گیرد. اما عکاسی از ساختمان‌ها و محل‌های حساس دولتی و قرارگاه‌های نظامی که خطری علیه امنیت ملی تلقی می‌شود، ممنوع است.
 
طبق ماده ۱۴۰ تصویب‌نامه نویسندگان مطبوعاتی و خبرنگاران مصوب سال ۱۳۵۴ در خصوص وظایف و تکالیف خبرنگار، نقل و نشر اخبار از مقامات انتظامی و قضایی و عکسبرداری از موسسات نظامی و اماکنی که با امنیت عمومی ارتباط دارد، بدون کسب اجازه قبلی ممنوع است…»
 
1396/12/24
17:38:52
3.3 / ۵
5131
تگهای خبر: عکاسی , سوژه عکاسی , عکاس , دوربین
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(1)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
آمار بازدید سایت
بازدید امروز: 2,160
بازدید دیروز: 7,574
هفته اخیر: 39,247