در گزارش آتلیه دات كام عنوان شد؛

حضور موسیقی ایران در یک سمپوزیوم جهانی

حضور موسیقی ایران در یک سمپوزیوم جهانی آتلیه دات کام: آتلیه دات کام: یکی از پژوهشگران و نوازندگان موسیقی نواحی ایران از حضور خود و تعدادی دیگر از مدرسان حوزه فرهنگ شناسی، در سمپوزیوم بین المللی فرهنگ و ادب و هنر اقوام ترک جهان در کشور ترکیه آگاهی داد.



دامون شش بلوکی نوازنده، پژوهشگر و مدرس موسیقی نواحی ایران که طی سالهای اخیر در رویدادها و فستیوال های مختلف موسیقی کشورمان به عنوان شرکت کننده یا عضو هیات داوران حضور موثری داشته در گفتگو با خبرنگار مهر از حضور خود و تعدادی دیگری از پژوهشگران و پژوهشگران ایرانی در سمپوزیوم بین المللی فرهنگ، ادب و هنر اقوام ترک جهان در منطقه ارزنجان ترکیه طی روزهای آینده آگاهی داد و اظهار داشت: این فستیوال یکی از مهم ترین فستیوال ها و رویدادهای مهم حوزه فرهنگ شناسی و موسیقی اقوام ترک جهان است که طی روزهای هفدهم تا بیست و یکم مهرماه سال جاری در منطقه ارزنجان ترکیه با مدیریت علمی پرفسور علی کافکاسیالی و حضور پیشکسوتان، دانشمندان و هنرمندان شناخته شده این حوزه فرهنگی در جهان انجام می شود.
وی اضافه کرد: در این سمپوزیوم که بمنظور همفکری و تبادلات علمی فرهنگی هنری در سطح جهانی، با حضور چهره های برجسته دانشگاهی در دانشگاه Erzincan Binali Yıldırım پیش روی مخاطبان قرار داده می شود، همایش ها و سمینارهای مختلفی در زمینه فرهنگ، ادب و هنر اقوام ترک جهان انجام می شود. این در حالیست که حضور اقوام ترک در جغرافیای جهانی از کشور چین تا مناطق مختلف در آسیای میانه، جنوب روسیه، آلتای، افغانستان، ترکیه، آذربایجان، منطقه آناتولی و کشور عزیزمان ایران دربرگیرنده گستره جغرافیایی عظیمی است. در این میان رنگواره بزرگی به نام ایران در دل خود ترکان آذری، ترکان منطقه ترکمن، ترک های شمال خراسان، ترک های خَلج در منطقه مرکزی، شاهسون ها، ترک های قشقایی در استان فارس، ترک های مهاجرت کرده به کرمان، اقوام قزلباش، اقوام ترکی در ایلات خمسه را دارد. شرایطی که باعث شده ایران در این عرصه یکی از مهم ترین کشورها باشد.
شش بلوکی بیان کرد: جناب کافکاسیالی به عنوان یکی پژوهشگران بزرگ جهان در زمینه های ادبیات، فرهنگ و موسیقی شناسی ایران را رنگین کمانی از اقوام ترک می داند که دربرگیرنده خیلی از شاخصه ها و مبانی فرهنگی در زمینه های موسیقی و ادبیات است که با اقوام دیگر کشورها تبادلات و اشتراکات فرهنگی بسیار فراوانی دارند. به همین دلیل حضور کشور ایران در چنین سمپوزیومی می تواند نقش مهمی در شناسایی مبانی تطبیقی بین فرهنگ های مختلف اقوام ترک داشته باشد. البته لازم است بدانید این سمپوزیوم در دوره های گذشته به اشکال مختلف برگزار می شد که محور اصلی خیلی از این رویدادها موسیقی اقوام ترک و مشتمل بر مواردی بود که بسیار مورد استقبال پژوهشگران و مدرسان حوزه دانشگاهی قرار گرفت.

این پژوهشگر موسیقی نواحی ایران که طی سالهای قبل همراه با مادر فقیدش مرحوم پروین بهمنی کوشش های زیادی در راستای حفظ و نگهداری موسیقی عاشیقی منطقه قشقایی انجام داده با اشاره به اهمیت حضور ایران در سمپوزیوم بین المللی فرهنگ و ادب و هنر اقوام ترک جهان اظهار داشت: بنده این افتخار را دارم که در سمپوزیوم پیش رو به عنوان نماینده کوچکی از کشورم علاوه بر ارائه پژوهش هایی که در سمینارهای مختلف ارائه خواهم کرد، به عنوان عضو هیات مدیره و گروه اجرائی سمپوزیوم در کنار افراد صاحب نامی چون علی کافکاسیالی و عبدالقدیر گل رئیس دانشگاه بزرگ ارزنجان حضور داشته باشم. شرایطی که امیدوار هستم بتواند سرمنشا خدمات دیگری برای اعتلای فرهنگ و هنر کشورمان در رویدادهای بین المللی باشد. البته در این بین از جانب سمپوزیوم دعوت نامه های رسمی به موسسات و مجموعه های معتبر فرهنگی دانشگاهی کشورمان همچون دانشگاه تهران نیز ارسال شده که طی آن برخی از مدرسان و پژوهشگران شناخته شده کشورمان نیز به ارائه مقاله می پردازند.
وی اضافه کرد: تمرکز روی حوزه های مختلف اتنوموزیکلوژی، ادبیات، موسیقی فولکلور و ارائه مقاله های مختلف در بخش های تطبیق فرهنگ ها با حضور ۵۰۰ میهمان دعوت شده و ۳۵۰ میهمان آنلاین در قالب ۴۰۰ سمینار و ۲۰۰ میز تخصصی بخش های مختلف سمپوزیوم بین المللی فرهنگ و ادب و هنر اقوام ترک جهان را می سازند. بنده هم علاوه بر مسئولیت اجرائی که به عهده دارم با ارائه مقالاتی چون «بررسی رپرتوار موسیقی قشقایی و ترکان جنوب»، «مقایسه تطبیقی جنبه های ملودیک و سازشناسی عاشیق های جنوب ایران با زنجیره های موسیقی اقوام ترک از چین تا حوزه اروپای شرقی» و همین طور مبحث مهم لالایی ها با تاکید بر آثار مادرم به عنوان یک نکته مهم در فرهنگ بشری که دربرگیرنده اشتراکات بسیار زیادی در تمام دنیاست در سمینار حضور پیدا می کند و امیدوار هستم با مطالبی که ارائه می شود بتواند مورد استفاده قرار گیرد.
شش بلوکی در بخش دیگری از صحبت های خود اظهار داشت: مدتی پیش بود که طرح برگزاری سمپوزیوم جهانی فرهنگ، موسیقی و ادبیات عاشیق های جهان به میزبانی کشور ایران را ارایه داده بودم که امیدوار هستم حضور بنده و برخی از مدرسان و پژوهشگران در سمپوزیوم بین المللی فرهنگ و ادب و هنر اقوام ترک جهان بتواند مقدمه ای برای اجرائی شدن این طرح در کشورمان باشد. چونکه معتقدم برگزاری چنین رویدادهایی در ایران سبب ایجاد همدلی و پیوندهای عمیق فرهنگی با کشورهایی می شوند که دارای عقاید دینی و فرهنگ مشترکی با آنها هستیم و می توانیم با چنین برنامه هایی در حفظ اصالت ها بکوشیم. متاسفانه خیلی از کشورها نمی خواهند که این فرهنگ ها و ریشه ها حفظ شوند. اما من معتقدم حضور ایران در چنین فستیوال های می تواند نقش بسیار مفیدی حوزه اعتلای فرهنگ ها باشد.
وی در آخر اظهار داشت: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته، تمامی مقالات ارائه شده در سمینارها و کنفرانس های مختلف این سمپوزیوم در قالب مجموعه کتاب ها و آثار صوتی و تصویری مختلف تدوین، منتشر و در اختیار مراکز فرهنگی هنری کشورهای شرکت کننده قرار خواهد گرفت.

1401/07/18
12:10:31
5.0 / ۵
439
تگهای خبر: آنلاین , تخصصی , تصویر , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
آمار بازدید سایت
بازدید امروز: 1,139
بازدید دیروز: 5,807
هفته اخیر: 30,039