مادری از دیار آفتاب انجام شد

مادری از دیار آفتاب انجام شد آتلیه دات کام: کارگاه تصویرسازی برمبنای خاطرات کونیکو یامامورا مادر شهید محمد بابایی با عنوان مادری از دیار آفتاب سه شنبه 21 تیر در 6 نقطه از شهر تهران اجرا شد.



به گزارش آتلیه دات کام به نقل از سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، کارگاه تصویرسازی برمبنای خاطرات کونیکو یامامورا مادر شهید محمد بابایی با عنوان «مادری از دیار آفتاب» سه شنبه ۲۱ تیر در ۶ نقطه از شهر تهران؛ در نگارخانه لاله به شکل ویژه و با حضور هنرمندان و چهره های فرهنگی و هنری اجرا شد.
کارگاه تصویرسازی برمبنای خاطرات کونیکو یامامورا در نگارخانه لاله، نگارخانه اندیشه، نگارخانه خانه فرهنگ امام علی (ع)، نگارخانه ملک الشعرای بهار، نگارخانه پردیس و نگارخانه شفق و با حضور هنرمندانی همچون فرزاد ادیبی، منوچهر اسماعیلی، یدالله تناور، اسحاق حنیفه، مصطفی خزایی، نرگس دلاوری، پیمان رحیمی زاده، هاجر سلیمی نمین، آتنا شمس، علی هاشمی شهرکی، سید حسام الدین طباطبایی، ملیحه غلام زاده، امیر مفتون، محسن محمدمیرزایی، اکبر نیکاپور و مرتضی یزدانی اجرا شد.
کارگاه «مادری از دیار آفتاب» در نگارخانه لاله به شکل ویژه و با حضور استادان هنر تصویرسازی و چهره های فرهنگی و هنری اجرا شد.
سمیعی: هنرمندان بار عاطفی و کنشگری جامعه را بر عهده دارند
امیرحسین سمیعی معاون هنری سازمان فرهنگی هنری درباره این کارگاه عنوان کرد: پیوند جغرافیایی ای که منجر به خلق شخصیت والایی مانند مادر شهید بابایی می شود، برای ما ارزش ویژه ای دارد و مضمون بی نظیری برای خلق آثار هنری است. تقریباً یک ماه پیش در سازمان فرهنگی هنری بررسی کردیم که با کدام قالب هنری می توان سراغ این مساله بکر رفت و به این نتیجه رسیدیم که برگزاری کارگاهی برای هنر تصویرسازی برمبنای کتاب «مهاجری از سرزمین آفتاب» می تواند انتخاب مناسبی باشد.
وی افزود: هنرمندان به طور معمول بار عاطفی و کنشگری را در جامعه بر عهده دارند و بازتاب عاطفه همه مردم هستند. بررسی های ما نشان داد که زبان هنرهای تجسمی و تصویرگری برای چنین مضمونی گویاترین زبان امکان دارد. این کارگاه در نگارخانه شفق به کودکان اختصاص دارد و در آن مربیان روایت ها را برای کودکان تعریف می کنند و آنها به تصویرسازی می پردازند. یکی از اهداف ما در زمینه کودکان پیوند دادن آنان با مفاهیم ارزشمندی مانند مادر شهید است.
سمیعی در آخر اظهار داشت: کارگاه تصویرسازی «مادری از دیار آفتاب» فقط یک شروع است و این جریان امروز تمام نمی گردد. آثار برگزیده ای که امروز خلق می شود، در قالب نمایشگاهی با همین عنوان در یک نگارخانه به معرض نمایش گذاشته می شود و از بهترین آثار یک کتاب مصور منتشر خواهد شد.
میلاد عرفان پور شاعر انقلابی و مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری یکی از چهره های حاضر در کارگاه بود که شعری در وصف کونیکو یامامورا قرائت کرد که به شرح زیر است:
از سرزمین آفتاب آمد
از سرزمین معبد و بودا
در جست وجوی آفتاب بی غروب ماه
آن زن که از روز ازل آینه بامداد تماشا بود
نامش پر از عطر گل یاس
نامش کنیز نام زهرا بود
از سرزمین آفتاب آمد
از سرزمین معبد و بودا
تا در شهیدستان ما شهد شهود شرقی اش ممتاز باشد
با مادران سرزمین عشق ایران همراز باشد
از سنگلاخ سختی دوران آزاد شد آرام شد این رود
آری بهشت او دیدار فرزند شهیدش بود
قدیریان: هنوز به عمق روح مادران شهدا نزدیک نشده ایم
عبدالحمید قدیریان نقاش شناخته شده و چهره برتر هنر انقلاب اسلامی در سال ۱۴۰۰ از هنرمندان حاضر در کارگاه تصویرسازی «مادری از دیار آفتاب» بود که بیان کرد: برگزاری این کارگاه، اقدام شایسته و به جایی است و هر چه معرفت مان را نسبت به چنین مادرانی افزایش دهیم تأثیر بهتری در جامعه خواهیم دید. خداوند سرزمین هایی را در جهان به وجود آورده که مقدس هستند؛ قوانین این مکان ها با مکان های دیگر متفاوت می باشد و می تواند منشأ تحولات گوناگونی باشد. مثال مشهورش وادی طور سیناست که حضرت موسی (ع) در آن حاضر شد و معجزات و اتفاقات بزرگی در این مکان رخ داد.
این نقاش پیشکسوت اضافه کرد: خداوند چنین وادی هایی را زیاد قرار داده و حرم های دوده هم از این دست مکان ها هستند که وقتی در آن قرار می گیریم، تحولات اساسی و شگفت انگیزی در روحمان حس می نماییم. به اعتقاد من روح مادران معظم شهدا یکی از همین وادی هاست؛ افرادی که بسیار بزرگوار هستند و معتقدم به اندازه کافی آنها را درک نکرده ایم. فقط یک بزرگداشت برگزار می نماییم و به عمق روح آنان نزدیک نمی شویم.
قدیریان از خلق یک اثر هنری درباره مادران شهدا آگاهی داد و اظهار داشت: بعد از درگذشت این مادر شهید ژاپنی، من حس کردم که باید درباره این مادران حرف زد و یک تابلوی بزرگ شروع کردم. این تابلو مادرانی از سرزمین های مختلف را به تصویر می کشد که نقطه اشتراک آنها اشتیاق به نورالله و حرکت عظیمی است که انقلاب اسلامی شروع کرد. این مادران در حالی در یک قاب کنار هم قرار گرفته اند که قاب عکس فرزندان شهیدشان را در دست دارند و رو به مخاطب ایستاده اند. در بین این مادران، وجود مبارک حضرت زهرا (س) هم با یک قاب عکس حضور دارند. گاهی ما فراموش می نماییم که ایشان هم مادر شهید و مادر شهدا هستند. حس این که ایشان در کنار مادران شهدا قرار می گیرد، روح اصلی این اثر است.
کارگاه تصویرسازی «مادری از دیار آفتاب» با همکاری معاونت هنری سازمان فرهنگی هنری، حوزه هنری، شبکه دو، نگارخانه های لاله، اندیشه، ملک الشعرای بهار، پردیس، شفق و نگارخانه خانه فرهنگ امام علی (ع) اجرا شد.


منبع:

1401/04/23
22:54:33
5.0 / ۵
543
تگهای خبر: تصویر , عكس , قاب , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
آمار بازدید سایت
بازدید امروز: 4,158
بازدید دیروز: 3,105
هفته اخیر: 36,507