پاسخ شهرداری تهران به ابهامات سرنوشت ۳۰ تابلوی موزه امام علی

پاسخ شهرداری تهران به ابهامات سرنوشت ۳۰ تابلوی موزه امام علی آتلیه دات کام: مدیر عامل سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در مورد ابهامات سرنوشت برخی از تابلوهای موزه امام علی پاسخ داد.


به گزارش آتلیه دات کام به نقل از ایسنا، مهرداد باقری با حضور در صحن علنی شورای شهر تهران که بمنظور ارائه گزارش در مورد تابلوهای موزه امام علی (ع) انجام شد با اعلان اینکه روز یکشنبه درخواست اختصاص زمان برای ارائه توضیحات داشتم، اظهار داشت: موضوع تابلوهای موزه امام به دستاویزی برای افراد دیگری تبدیل شد و این جدا از دغدغه مدیریت شهری است و متأسفانه این روال بجای خوبی کشیده نشد و فضای سیاسی در بعضی رسانه ها ایجاد شد؛ بخشی که مسئله آنها ضربه زدن به امید جامعه است چنین عمل می کنند.

وی با اعلان اینکه در بعضی رسانه نماها گرفتار سیاه نمایی هستیم، اضافه کرد: سیاست سازمان فرهنگی و هنری توسعه زیست بوم آثار هنری است چونکه هنرمند و اثر هنری او بر رفتار مدیریت شهری اثر می گذارد.

مدیرعامل سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با اشاره به اهمیت عمل به اساسنامه سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، اظهار داشت: در سنوات گذشته در شهرداری در مورد آثار هنری تراکنش های مفصلی داشتیم؛ البته در دوره هایی کمرنگ و در دوره هایی پررنگ است و آثار مختلفی در عرصه های مختلف وجود دارد که به طور دقیقتر در عرصه هنرهای تجسمی شاهد آن هستیم و عمده آن در سازمان فرهنگی و هنری تجمیع شده است که این آثار در نگارخانه ها، موزه ها و گالری ها وجود دارند و مردم در این بخش ها با آثار سروکار دارند. میراث فرهنگی، وزارت ارشاد و دیگر دستگاه های بخش خصوصی و افراد همین طور گنجینه هایی دارند. شهرداری نگارخانه های مشارکتی هم دارد و تنظیم گری بخش خصوصی هم توسط سازمان فرهنگی و هنری صورت می گیرد.

وی با اعلان اینکه این مساله با مشورت صاحب نظران شورای اساتید شکل می گیرد که ما با حمایت رییس شورای شهر از اساتید، نظر خواستیم و مدیران سابق شهرداری را به شورا اضافه کردیم تا یک سند سیاستی به جمع بندی برسد، اظهار داشت: در گام اول ساماندهی شمارش آثار را در دستور کار قرار دادیم که متأسفانه آثار انباشت شده بود و مشخص نبود که با چه قیمتی و چه کیفیتی و چندباره خریداری شده و سازمان تمام آثار را در یک انبار ذخیره کرده بود و این در حالیست که سالها بود که اکران موزه های تهران قلیل بود؛ بدین سبب بزرگترین اکران هنری مربوط به ولادت امام علی (ع)، هفته دفاع مقدس و اکران های در رابطه با فلسطین در موزه امام علی انجام شد.

باقری با تکیه بر این که تبادل آثار هنری در شهرداری تهران روالی مرسوم بوده و سوابق آن موجود است، افزود: موزه امام علی(ع) موزه موضوعی-تخصصی است. آثار خوب زیادی در عرصه آثار دینی وجود دارد که باید این آثار را اکران کرد و در گام دوم خلأها را جبران کرد. در این جهت باید تبادل اثر انجام می شد و ما بعضاً تابلوهایی از هنرمندان قرض گرفتیم، اکران و سپس خریداری کردیم و هیئت امنای سازمان نیز رأی مثبتی بر اکران های مختلف داشت و حتی قرار شد علاوه بر رویدادهای داخلی در رویدادهای بین الملل هم حضور داشته باشیم و ما دراین زمینه در دنیا میدان دار هستیم.

وی اضافه کرد: مصوبه ای برای نخستین شرکت بین المللی شهرداری تهران در رویداد جهانی در هیئت امنا دریافت و تفاهمنامه های مرتبط را منعقد کردیم و تمام قواعد این حوزه تخصصی رعایت شد که مستندات آن ارائه شده است و حتی حمل و نقل و فرم تحویل این آثار فرم خاصی بود و ما ۳۰ اثر را بر طبق این فرم ها تحویل دادیم که از بالاتر از ۳۰۰ گالری و موزه جهان اثر در این رویداد حضور داشت و بالاتر از ۳۰۰۰ هنرمند از ۵۰ کشور اثر فردی ارایه داده اند.

مدیر عامل سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با تکیه بر این که ما هیئت کارشناسی پنج نفره با سوابق مشخص داشتیم و آثار را انتخاب کردند، افزود: جز اکران تمام آثار انتخاب شده دو اثر خواهان داشت و قاعده ای وجود داشت که باید آثار بصورت رسمی خریداری شود و مشخص شده که رقم چگونه باید واریز شود. آثار چه تبادل و چه خریداری شود بطورمثال هنرمندان خصوصی در نگارخانه بوستان لاله فعالیت می نمایند و یک قسمت از نگارخانه ها فروش آثار هنری است و این مکانیزم طبیعی نگارخانه هاست. این پروسه قانونی به درآمد برای نگارخانه ها تبدیل می شود که ما مدتی با افول در این زمینه روبه رو بودیم اما در این دوره احیا شد.

باقری با تکیه بر این که ما، هم اکران های داخلی و هم اکران های بین المللی دیگری داریم که صورت خواهد گرفت که با قوت بیشتری دنبال خواهیم کرد و به حمایت اعضاء شورای شهر نیاز داریم، اظهار داشت: در ادامه مسیر به همراهی شورای شهر نیاز داریم.

به گزارش آتلیه دات کام به نقل از ایسنا، وی در پاسخ به پرسش اعضاء شورای شهر تهران با اعلان اینکه ۱۰ مرداد ماه آقای ناصر امانی نامه ای به ما ارسال کرد و بنده نمی توانم به سبب قاعده دبیرخانه شهرداری بصورت مستقیم به عضو شورای شهر پاسخ دهم، اظهار داشت: تمام پیوست های مالی به نامه پیوست خورده بود و به این علت مهر محرمانه بر آن حک شد که با مشورت با معاون برنامه ریزی شهرداری تهران این پاسخ ارسال شد و بنده واریزی مالی، تعداد اعضاء هیئت امنا، قیمت تابلوها و تمام موارد را با مستندات در ۲۰ صفحه ارسال کردم.

وی با اعلان اینکه تریبون های مختلف با هم جدل دارند، افزود: ما حداقل ۲۰۰ بار در طول این سه سال با آقای امانی مراوده داشتیم و اگر ناراحتی پیش آمده بنده دلجویی می کنم.

مدیرعامل سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با اعلان اینکه من کف میدان فرهنگ کار کردم و الان سرباز فرهنگی هست و من با همه روسای سابق سازمان رفیق هستم و وقتی از گذشته انتقاد می کنم از کم و کاستی فرایندها صحبت می کنم، اظهار داشت: اگر تردیدی در مورد موسسه وجود دارد شورا می تواند بررسی های لازم را انجام دهد.

وی با اعلان اینکه ۹ عضو هیئت امنا صفحه آخر صورت جلسه را امضاء کرده اند، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱ وضعیت موزه امام علی(ع) به این شکل نبود؛ چونکه اساسا ساختمان موزه امام علی ساختمان موزه نیست و ما این ساختمان را برای ایجاد نگارخانه اکران تعمیر کردیم و وضعیت مناسب نداشت.




1403/07/04
09:00:32
5.0 / ۵
126
تگهای خبر: تخصصی , دستگاه , شركت , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
آمار بازدید سایت
بازدید امروز: 877
بازدید دیروز: 4,621
هفته اخیر: 41,259