تبادل لینک
تبادل لینک
جشنواره
جشنواره
جستجوی آتلیه ها
جستجوی آتلیه ها
تماس با ما
تماس با ما
درباره آتلیه
درباره ما
ورود به سایت
ورود به سایت
شهدای عاشورایی سایت سوباشی چه کسانی بودند؟
آتلیه دات کام: «یک ساعت بعد از مقابله پدافند هوایی با دسته های پروازی پوشش دهنده منافقین، عراقی ها توانستند باتوجه به اطلاعاتی که آمریکا و خودشان از مرکز کنترل «سوباشی» همدان داشتند از سرزمین کردستان ما را دور بزنند و آنجا را منهدم کنند. در این سایت راداری هم حدود 19 نفر از نیروهای متخصص ما به شهادت رسیدند.»
به گزارش آتلیه دات کام به نقل از ایسنا، با گذشت چند روز ازپذیرش «قطعنامه ۵۹۸» در جریان عملیات مرصاد و بمباران سایت راداری سوباشی در همدان، ۱۹ نفر از کارکنان و متخصصان این رادار را به شهادت رسیدند. این درحالی است که آسایش و امنیت امروز ما مرهون ایثار و فداکاری رزمندگان و شهدایی همچون شهدای سایت سوباشی است که امروزه به دشمنان اجازه توطئه افکنی نمی دهداین سایت راداری به عنوان یکی از با اهمیت ترین سایت های راداری کشور در زنجیره عظیم پدافند هوایی، نقش ویژه و موثری در مقابله با تهاجمات هوایی رژیم بعثی عراق در زمان جنگ تحمیلی ایفا کرد.
پدافند هوایی یکی از یگان های عملیاتی و عمده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس بود که با تدابیر لازم توانست علاوه براینکه امنیت هوایی صحنه نبرد و خطوط مقدم جبهه ها را تامین کند، وظایف دیگری ازجمله تامین دفاع هوایی از شهرها در مقابل هواپیماها و حتی موشک های رژیم بعث عراق، دفاع هوایی از مراکز مهم و راهبردی کشور نظیر پالایشگاه ها، کارخانه ها، پل ها و حتی دفاع از مراکز غیر راهبردی کشور را نیز برعهده داشت.
در طول هشت سال دفاع ملت ایران رادار سوباشی با تغذیه چندین سایت راداری، موشکی زمین به هوا و سامانه های توپ ضد هوایی، آسمان منطقه غرب و قسمتی از منطقه جنوب غرب و شمال غرب را تحت کنترل داشت و به سبب عملکرد مناسب، خلبانان عراقی همیشه از نزدیک شدن به آن وحشت داشتند تا جایی که حریم دفاعی سایت راداری سوباشی را دور می زدند.
در طول دفاع مقدس دشمن بسیار کوشش کرد تا این سایت را مورد حمله مستقیم قرار دهد که همچون ثبت بیش از ۱۵۷ حمله و استفاده از موشک های ضدراداری گواه این مساله است. رفع عقده سالهای شکست خود در مقابل پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و دوم تسخیر آسمان منطقه عمومی نبرد برای تسهیل پیشروی نیروهای سطحی منافقین و پشتیبانی هوایی از مزدوران رجوی بود. این دو هدف بزرگ ماشین جنگی صدام بود.
امیر سرتیپ برلت علی غلامی از پیشکسوتان ارتشی در عرصه پدافند هوایی روایت می کند: «آنقدر کارهای ما برای راه اندازی و عملیاتی کردن سیستم موشکی «هاگ» در عملیات «مرصاد» مخفیانه بود که عراقی ها و منافقین نتوانستند بفهمند ما چه کاری انجام داده ایم. در جریان هجوم منافقین به میهن ما به سایت هایمان اعلام آماده باش کردیم. دشت ایلام بعد از چند دقیقه از گذشت این آماده باش پر از هواپیماهای عراقی شد که در دسته های پروازی ۱۵ تا ۲۰ تایی برسر منافقین پرواز می کردند تا آنها را پوشش هوایی دهند. با شروع پرواز این دسته ها، سایت های ما شروع به انهدام هواپیماها کردند و تا ساعت ۱۰ توانستیم حدود ۱۶ هواپیمای دشمن را منهدم نماییم. دشمن که احساس می کرد توان مقابله ما بیش از آنها است پوشش هوایی از منافقین را قطع کرد و هواپیماهای«F۴» پایگاه شکاری همدان، «F۵» پایگاه دزفول و هلی کوپترهای هوانیروز با آزادی کامل آن چه را که باید، بر سر منافقین و خیانت کاران به وطن آوردند.
متأسفانه در طول جنگ تحمیلی و به ویژه عملیات مرصاد نقش پدافند هوایی مغفول مانده است و حق آن به خوبی ادا نشده است چونکه بیشترین شهید را در طول جنگ تحمیلی در عملیات مرصاد که ۶۰ نفر بود تقدیم دفاع از میهن کردیم. یک ساعت پس از مقابله پدافند هوایی با دسته های پروازی پوشش دهنده منافقین، عراقی ها توانستند باتوجه به اطلاعاتی که آمریکا و خودشان از مرکز کنترل «سوباشی» همدان داشتند از سرزمین کردستان ما را دور بزنند و آنجا را منهدم کنند. در این سایت راداری هم حدود ۱۹ نفر از نیروهای متخصص ما به شهادت رسیدند.»
کتاب «شهدای عاشورایی سایت سوباشی» هم از طرف انتشارات سازمان حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران به
چاپ
رسیده است. جا دارد در این مقال یاد و خاطره شهیدان «رجبعلی جودکی»، «اسدالله زمانی»، «مهدی عسکری»، «نظام علی ملکی»، «فرهاد دستنبو»، «پرویز منصورعلی»، «اکبر کوهی ورامینی»، «پرویز نادری»، «رضا اقبال پور»، «علی حسین زارعی»، «علیرضا بهرامی روشن»، «علی نقی فخرالدین»، «حسنعلی مهدی برازنده»، «حسن یوسفی صفت»، «محمدعلی جوینده مهر»، «حسن مسعودی خرم»، «محمدرضا مؤمنی»، «طهماسب جامه شورانی» و «خسرو پناهی» که در این نبرد به شهادت رسیدند گرامی بداریم.
منبع:
atolieh.com
1402/05/06
18:21:11
5.0 / ۵
995
تگهای خبر:
چاپ
,
سایت
,
سیستم
,
قاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
بازاریابی و جذب مشتری برای آتلیه های عکاسی
کاهش 18 و نیم درصدی مخاطب سینمای ایران
در معیت سید و همسفری با حسن روحانی
مقرر است سریال یوسف برای پانزدهمین بار از تلویزیون پخش شود
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
تبلیغات
+
پربیننده ترین ها
تکنیک های پیشرفته و مهارت های استراتژیک در فیلمبرداری مدرن
عناصر کلیدی در عکاسی حرفه ای
مقایسه ترکیب بندی در عکاسی ایستا و سینمای پویا
راهنمای انتخاب لنز پرتره برای فضاهای کوچک
+
پربحث ترین ها
مثلث قدرت در عکاسی
هدیه ای فراتر از یک انتخاب معمول برای روز پدر
معرفی برندهای مطرح بیسیم
شهادت یک سرباز وظیفه در شهرستان کرمان
+
جدیدترین ها
معرفی برندهای مطرح بیسیم
شهادت یک سرباز وظیفه در شهرستان کرمان
همه چیز درباره تزریق فیلر لب
مثلث قدرت در عکاسی
تکنیک های پیشرفته و مهارت های استراتژیک در فیلمبرداری مدرن
نصرت پرتوی درباره بهرام بیضایی چه می گوید؟
هدیه ای فراتر از یک انتخاب معمول برای روز پدر
بازاریابی و جذب مشتری برای آتلیه های عکاسی
تبلیغات
آتلیه در شبکه های اجتماعی
آمار بازدید سایت
بازدید امروز:
489
بازدید دیروز:
2,238
هفته اخیر:
17,692
دوستان آتلیه
آموزشگاه خیاطی
انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس
تور لوکس بالی – رویاست
خرید و فروش خودرو
طراحی سایت
فیش حج
قیمت بیسیم