تبادل لینک
تبادل لینک
جشنواره
جشنواره
جستجوی آتلیه ها
جستجوی آتلیه ها
تماس با ما
تماس با ما
درباره آتلیه
درباره ما
ورود به سایت
ورود به سایت
از لاشایی و درخشانی تا شباهنگی، درهاكوپیان و سلیمی
نگاهی به ۷ اثر پاییزی از هنرمندان ایرانی
فصل ها یکی از سوژه های مورد علاقه هنرمندان و دستمایه آفرینش آثار هنری در طول تاریخ هنر است و این میان پاییز هزار رنگ بهانه خلق زیباترین تابلوهای نقاشی شده است.
به گزارش آتلیه دات کام به نقل از ایسنا، گنجینه
موزه
هنرهای تجسمی معاصر بانک پاسارگاد در بین بیش از ۶۰۰ قطعه اثر هنری شاخص مدرن و معاصر، شاهکارهایی از نخبگان
هنر
ایران را نیز نگهداری می کند که ممکنست به جهت پالت رنگی و برخی المان های تصویری تماشای آنها یادآور پاییز دل انگیز باشد.
کارهایی که با لکه رنگ های نارنجی و اشاره مستقیم یا انتزاعی به طبیعت، انسان محصور در آجر و ماشین را به باردیگر دیدن پیرامون خود و باردیگر لذت بردن از زندگی دعوت می کند؛ بنظر می رسد هنرمندان آگاهانه روی چنین آثاری نام و عنوان نمی گذارند، برای اینکه نمی خواهند خیال مخاطب را در یک چارچوب تنگ زندانی کنند، شاید بیننده ای بر اثر تجربه زیسته خویش از تماشای یک اثر به ساحت هایی چون زیبایی، انتظار، روزمرگی و یا هر معنای دیگری رهنمون شود و نباید این فرصت همذات پنداری را از او گرفت.
در گنجینه موزه بانک پاسارگاد از میان ده ها اثر که ممکنست مخاطب را به حال و هوای پاییز نزدیک کند، آثاری از فریده لاشایی، جلال شباهنگی، رضا درخشانی، گارنیک درهاکوپیان و همایون سلیمی روی دیوار گالری موزه به تماشاست که ممکنست برخی را به فصل برگ ریزان ارجاع دهد.
سه اثر زنده یاد لاشایی در فضای آبستره مفهومی و خاص وی در کشاکش طبیعت گرایی و بازتاب احساسات درونی
هنرمند
است؛ هر سه این کارها شمایی از انتزاع و اشکال معناداری از طبیعت اند و رنگ گذاری های نارنجی فضایی پاییزی را به ذهن متبادر می کند؛ رد شاعرانگی، شیرینی و امید در کارها می دود که اتفاقا فصل مشترک چهار اثر دیگر گنجینه پاسارگاد نیز هست؛ مانند کویر سراسر نارنجی و خیال انگیز جلال شباهنگی نقاش ۸۶ ساله که بنا به شیوه دیرینه اش، سطوح و رنگ های تخت، بکری و سادگی را در نقاشی های گرافیک گونه اش جلوه گری می کند؛ اثر درخشان رضا درخشانی ۷۰ ساله از مجموعه انار است؛ نمایش تجریدی درخت انار، نماد شاخص میوه بهشتی، سمبل زایش و آیکون پاییزی در مرز میان پیکرنمایی و اکسپرسیونیسم انتزاعی است. ریشه های تصویری اثر به وضوح به خاستگاه های تصویری سنتی ایران زمین ارجاع دارد. گفته می شود مجموعه انارهای درخشانی حاصل سال ها مولوی خوانی اوست. تصویر جهان درحال تغییر در اشعار مولانا و مضامین عمیق پنهان در ساده نویسی، توجه او را به خود معطوف می سازد.
گارنیک درهاکوپیان، از پایه گذاران تالار جریان ساز قندریز با یک اثر سورئالیستی طبیعت گرایانه در این مجموعه حاضر است؛ شاید برای توصیف حال و هوای آثارش که کلاژ تصویری دلپذیری است این جملات
رویین پاکباز، منتقد هنری راهگشا باشد: «گارنیک در جست وجوهایش از منابع مختلفی چون هنر مدرن غربی، هنرهای سنتی ایران و میراث فرهنگی ارمنی مایه می گیرد. خصوصاً از روش های فضاسازی هندسی کوبیستی و اغراق اکسپرسیونیستی شکل و رنگ و نیز از پیکرنگاری قدیم ایرانی و نقوش تزیینی ارمنی بسیار استفاده می نماید.»
همایون سلیمی نقاش ۷۳ ساله هم با اثر بدون عنوان از مجموعه بیا تا گل برافشانیم در گنجینه موزه پاسارگاد حضور دارد؛ توالی و نظم شرقی گل های پنج پر فضای ایرانی و
آرامش
بخشی را انعکاس می دهد که روایتی عارفانه از طبیعت است.
موزه هنرهای تجسمی معاصر بانک پاسارگاد همزمان با گرفتن مجوز رسمی از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، دوره ی جدید فعالیت خودرا با
اجاره
دو سالن در مجموعه تاریخی و فرهنگی باغ موزه نگارستان از تیرماه ۱۳۹۹ شروع و بعد از آماده سازی سالن های نمایش فعالیت خودرا از اواخر سال قبل آغاز نموده است.
1400/07/04
10:55:05
5.0 / ۵
1449
تگهای خبر:
آرامش
,
اجاره
,
باتری
,
تصویر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
فرش تالار آیینه ی کاخ گلستان به معرض نمایش گذاشته می شود
عکسی ماندگار از مراسم خاکسپاری پیکر امام(ره)
معاون رئیس جمهور به نمایشگاه پیکاسو رفت
کاریکاتورهای درمبخش از دوران دوم خرداد روی دیوار رفتند
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
تبلیغات
+
پربیننده ترین ها
Innovators in Fake Identity Cards
آرایش دائم ابرو با سبک های نوین از تکنیک کرکی مویی تا انتخاب بهترین مرکز در تهران
خرید و فروش مطمئن فیش حج
۱۲ تابلوی دیده نشده از حبیب الله صادقی روی دیوار رفت
+
پربحث ترین ها
ویژگی های میلگرد مناسب برای مناطق زلزله خیز
امداد خودرو تهران
آرایش دائم ابرو با سبک های نوین از تکنیک کرکی مویی تا انتخاب بهترین مرکز در تهران
بومگردی با حیوان خانگی در تنکابن
+
جدیدترین ها
فرزند کامبیز درمبخش درگذشت
چگونه کاربران ایرانی می توانند به تمامی سرویس های گوگل دسترسی یابند؟
تمدید کنسرت ایرانم علیرضا قربانی برای بار چهارم
فریدون شهبازیان مردی که همه او را معلم خود می دانند!
مد و لباس اولویت مهم توسعه روابط فرهنگی با روسیه
فرش تالار آیینه ی کاخ گلستان به معرض نمایش گذاشته می شود
تابلوی ۵۰۰ دلاری که مقرر است ۵۰۰ هزار دلار فروخته شود!
همراهی گلاره عباسی با بتهوون در کاخ نیاوران
تبلیغات
آتلیه در شبکه های اجتماعی
آمار بازدید سایت
بازدید امروز:
3,670
بازدید دیروز:
3,929
هفته اخیر:
41,370
دوستان آتلیه
آموزشگاه خیاطی
آموزشگاه نقاشی
انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس
خرید و فروش خودرو
شرکت صنعتی سخت پوشش
طراحی سایت
فیش حج
قیمت بیسیم
گروه سورن بام | طراح و مجری روف گاردن و فضای سبز