كارگردان مجمع عقلا با مهر مطرح كرد؛

بازخوانی عبرت آموز تجربه تكرار یك دولت

بازخوانی عبرت آموز تجربه تكرار یك دولت به گزارش آتلیه دات کام سیدمهدی دزفولی کارگردان مستند مجمع عقلا ضمن اشاره به رویکرد محتوایی این مستند سیاسی بر ضرورت بازخوانی تاریخ گذشته با هدف عبرت آموزی تاکید کرد.



سید مهدی دزفولی کارگردان مستند «مجمع عقلا» که اخیرا عرضه مجازی آن همزمان با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری شروع شده است، در گفتگو با خبرنگار مهر درباره این مستند توضیح داد: تولید این مستند چند سال قبل در «سفیر فیلم» شروع شد و به علت شرایط سالهای ۹۵ و ۹۶ به این ایده رسیدیم که مقطع آن سال ها، مشابه مقطع دوران سازندگی با ریاست جمهوری مرحوم هاشمی رفسنجانی بوده است. اما به دلایلی انتشار این مستند در آن زمان متوقف گردید و کتاب آنرا که «جنگ و صلح» نام داشت به پیش بردیم.
این مستندساز افزود: با اتفاقاتی که در سالهای ۹۶ به بعد رخ داد و وقتی مشابهت ها بیشتر شد، تصمیم بر این گرفته شد که این مستند اصلاح گردد و در سال ۱۴۰۰ و قبل از انتخابات سال جاری که انتخابات مهمی است، منتشر شود. مستند «مجمع عقلا» در واقع درباره گذشته است اما حرف هایش و اتفاقاتی که در این مستند رخ می دهد انگار برای امروز ماست.
وی اضافه کرد: در بحث پذیرش قطعنامه ۵۹۸ که مشابهت زیادی با پذیرش برجام و فشار وارد کردن به امام در سال ۶۷ و فشار وارد کردن به آیت الله خامنه ای در سال ۹۴ دارد، به تحریم های آن زمان و این زمان مشابهت دارد. به بحث شکست مذاکرات با آمریکایی ها در آن زمان و این زمان شباهت دارد. به افزایش وحشتناک نرخ تورم در آن زمان و این زمان شباهت دارد. به اعتراضات گسترده مردمی از سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۵ در سال ۱۳۹۶ و ۱۳۹۸ شباهت دارد و بسیاری از مسائل دیگر. اینها عبرت های تاریخ است.

دزفولی درباره روایت این مستند از شباهت مرحوم هاشمی رفسنجانی با حسن روحانی هم اظهار داشت: من نخواسته ام این مشابه سازی را انجام دهم. حقیقت این است که این دو نفر شباهت زیادی با هم داشتند و دارند، هم از نظر فکری و هم از نظر منش و شخصیت. خود آقای روحانی هم با افتخار این مطلب را می گفتند و می گویند.
وی اضافه کرد: حقیقت این است که دولت آقای روحانی ادامه همان دولت آقای هاشمی بود و هست. همان سیاست ها، همان دولتمردان، همان نگاه ها و … در این دولت هم حاکم بوده و به این نتایج رسید. در واقع ما یک مرتبه دیگر تجربه دولت آقای هاشمی را در دولت آقای روحانی تکرار کردیم و این عبرت آموز است.
این کارگردان درباره افرادی که با آنها در این مستند مصاحبه شده است هم توضیح داد: با آقایان نوبری، مومنی، ابراهیم یزدی، شیخ الاسلام، زیباکلام و خیلی ها مصاحبه شد. اما در مستند توانستیم از ۱۳-۱۴ مصاحبه استفاده نماییم. خیلی ها هم فرصت مصاحبه را به هر علتی ندادند. مجموعاً ۲۱-۲۲ مصاحبه گرفته شد، اما تعداد کمتری را استفاده کردیم. به علت پاره ای از ملاحظات و این که چهره های شاخص تر و مهم تر صحبت هایشان منتشر شود. این مستند و این کتاب، تاریخ شفاهی دوره پایانی جنگ و دوره سازندگی از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۶ است.
دزفولی در انتها اظهار نمود: چند روزی است که اکران مستند شروع شده و بازخوردها به نسبت خوب بوده است. در مراسم رونمایی، آقایان عطریانفر و کوثری با این که از نظر سیاسی با هم اختلاف دارند، اما درباره مستند نظرشان مثبت بود. کامنت های مردمی هم درباره این اثر خوب و مثبت بوده است.

1400/03/28
20:40:54
5.0 / ۵
1559
تگهای خبر: كتاب , مراسم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
آمار بازدید سایت
بازدید امروز: 420
بازدید دیروز: 4,066
هفته اخیر: 28,566