امهال نشد!

امهال نشد! آتلیه دات کام: با وجود آن که معاون گردشگری از تمدید مهلت بازپرداخت اقساط وام کرونا تا شهریورماه 1400 آگاهی داده بود، اما فعالان گردشگری می گویند بانک ها با انکار چنین مصوبه ای، به اجرای آن تمکین نکرده و هر روز تاخیر در بازپرداخت را مشمول جریمه می کنند.


به گزارش آتلیه دات کام به نقل از ایسنا، مبلغ وام کرونا برای بخش گردشگری از ۱۶ تا ۹۰۰ میلیون تومان با نرخ سود ۱۲ درصد و مهلت بازپرداخت، طبق آخرین مصوبه ستاد ملی کرونا، از اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ تعیین شده بود. درحالی که برخی شعبه های بانکی آن مصوبه را تمکین نمی کردند و همچنان در انکار به سر می بردند و حساب های گیرندگان این وام را مشمول جریمه دیرکرد کرده بودند، معاون گردشگری بدون راه کاری برای حل مشکل بعضی گیرندگان وام و بانک ها، از امهال بازپرداخت تسهیلات کرونا در حوزه گردشگری تا اختتام شهریورماه آگاهی داد.
فعالیت بخش گردشگری از اسفندماه سال ۱۳۹۸ با شیوع ویروس کرونا حدودا تعطیل شده و خیلی از دفاتر خدمات مسافرتی، هتل ها و مراکز اقامتی و گردشگری در یک سال قبل یا بطور کامل از مدار خدمات رسانی خارج شده اند و یا در تعطیلی موقت به سر می برند، این بخش که معتقد می باشد در مدت زمان گذشته از حمایت درستی برای جبران خسارت ها بهره مند نبوده و شاهد اقدامات ضربتی و اصولی از طرف دولت برای حفظ این صنعت نبوده است، با نزدیک شدن سررسید پرداخت اقساط وام کرونا، به سبب آن که نتوانسته هزینه های خودرا تامین کند، درخواست تمدید امهال این وام را داشت.
در همین راستا، ولی تیموری ـ معاون گردشگری ـ حدود دو هفته پیش در صفحه شخصی اش در اینستاگرام آگاهی داد که با پیگیری های انجام شده از طرف وزارتخانه و قولی که به فعالان حوزه گردشگری داده بودیم، بازپرداخت تسهیلات بانکی حوزه گردشگری که در قالب بسته های حمایتی دوگانه در سال قبل پرداخت شده بود، تا اختتام شهریورماه سال جاری امهال شد. امهال مالیات و حق بیمه کارفرمایی نیز در حال پیگیری است.
بگفته او، برمبنای مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در مهرماه به تمامی کسب وکارهای گردشگری باتوجه به نوع فعالیت، بزرگی و کوچکی واحد، درجه و ستاره، تسهیلاتی از ۱۶۰ میلیون ریال تا ۹ میلیارد ریال با نرخ سود ۱۲ درصد و با دوره تنفس حدود شش ماه اختصاص پیدا کرد که این زمان تا اختتام شهریور ۱۴۰۰ تمدید گردید.
هرچند، ستاد ملی کرونا، سخنگوی دولت و یا بانک مرکزی برخلاف روند گذشته، این مدت هیچ اشاره ای به چنین مصوبه ای نداشتند. اینک نیز برخی فعالان گردشگری و صنایع دستی به ایسنا اطلاع دادند که با فرارسیدن اردیبهشت ماه و اختتام زمان تنفس اقساط، بانک ها از چند روز گذشته در تماس با گیرندگان وام، اقساط را طلب کرده و هشدار جریمه دیرکرد و کسر از حساب ضامن داده اند و وجود چنین مصوبه ای را انکار می کنند و حتی نامه مدیران کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استانها در این ارتباط را قبول ندارند.
اینک، معاون گردشگری که بنظر می رسد این مصوبه را سریع اعلام نموده، در پاسخ به پیگیری برخی فعالان گردشگری از اختلاف نظرهایی با بانک مرکزی و مذاکره با آنها آگاهی داده است.
برخی از فعالان گردشگری، خصوصاً راهنمایان گردشگری و تورگردانان ها که با بسته بودن مرزها به روی توریستهای خارجی هنوز به چرخه فعالیت بازنگشته اند و بیکار هستند، می گویند از همان وامی که گرفته اند اقساط خودرا باز می گردانند و یا ناچارند وام دیگری بگیرند و این وام را پس بدهند، چون با هر روز تاخیر، بانک ها سراغ ضامن ها می روند. بنظر می رسد پیش بینی های اولیه درباره بدهکار شدن صنعت گردشگری با طراحی چنین بسته حمایتی، حالا به واقعیت پیوسته است.
اظهارات چند مدیران میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استانها نیز در خصوص این است که بعضی فعالان گردشگری و صنایع دستی به سبب نوع قسط بندی و مهلت کم بازپرداخت، از دریافت این وام انصراف داده اند؛ مثلا در استان ایلام از مجموع ۳۰۰ واحد گردشگری ۱۴۷ واحد متقاضی دریافت این تسهیلات بوده که ۱۱۵ واحد آنرا دریافت کرده اند. سایر استانها نیز در وضعیتی مشابه به سر می برند.
فعالان صنایع دستی نیز با مشکل مشابهی دست و پنجه نرم می کنند، با وجود آن که ۲۲ بهمن ماه سال گذشته، عبدالناصر همتی، از امهال وام واحدهای تولیدی تا اختتام شهریورماه ۱۴۰۰ آگاهی داده بود، اما برخی بانک ها از این دستور تمکین نکرده و حتی ابراز بی اطلاعی می کنند. مشخص نیست بانک ها دقیقا با چه مصوبه، بخشنامه و یا دستور چه مقامی، حاضر به تمکین مصوبه های لازم الاجرای هیأت دولت، ستاد ملی کرونا و بانک مرکزی می شوند!؟




منبع:

1400/02/02
13:15:40
5.0 / ۵
993
تگهای خبر: خدمات , طراحی , قاب , مسافرت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
آمار بازدید سایت
بازدید امروز: 1,624
بازدید دیروز: 5,959
هفته اخیر: 33,689