قربان نجفی با آتلیه دات كام مطرح كرد؛

هیچ کس از اکران فیلمم با خبر نشد!

هیچ کس از اکران فیلمم با خبر نشد! آتلیه دات کام: قربان نجفی کارگردان فیلم سینمایی فصل ماهی سفید ضمن اشاره به دلیلهای ناکامی این فیلم در اکران عمومی از لزوم توجه بیشتر به احیای سینمای اجتماعی ایران گفت.



قربان نجفی بازیگر سینما که بتازگی فیلم «فصل ماهی سفید» را به عنوان نخستین تجربه کارگردانی خود روی پرده سینماها داشت در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره ی این فیلم توضیح داد: همین ابتدا باید از حبیب اسماعیلی تشکر کنم که به عنوان پخش کننده در این شرایط پای فیلم آمد و آنرا اکران کرد. با اینحال اما اکران فیلم از چند منظر تحت تأثیر شرایط قرار گرفت. آقای اسماعیلی خیلی علاقه ای به تبلیغ برای فیلم نداشتند و معتقد بودند که فیلم باید خودش بفروشد، در صورتیکه واقعیت این است که هیچ فیلمی خودش به تنهایی نمی تواند فروش کند. هر فیلمی در هر شرایطی، حتی با حضور بزرگ ترین ستاره ها هم نیاز به تبلیغات دارد.
وی افزود: فیلم «فصل ماهی سفید» فیلم کم ستاره ای نبود و چهره های شناخته شده ای از سه نسل مختلف در آن ایفای نقش کرده بودند اما تبلیغات مناسبی برای فیلم صورت نگرفت. این در حالیست که تعدادی از همین فیلم های روی پرده، شبکه های ماهواره ای را با تبلیغات خود قرق کردند و خبر داریم که عوامل یک فیلم ۲۵۰ هزار دلار برای خرید باکس تبلیغات در یکی از این شبکه های ماهواره ای هزینه کردند.
گفتند فیلمت فرهنگی نیست، تجاری است!
نجفی با اشاره به دیگر شرایط نامناسب برای تبلیغ فیلم خود اظهار داشت: شخصاً برای بیلبوردهای تبلیغاتی فیلم پیگیر شدم اما بیلبوردی به فیلم ما ندادند. به شدت هم اذیت کردند. حتی گفتند ما به فیلم های فرهنگی بیلبورد می دهیم اما فیلم تو تجاری است! این در حالیست که فیلم ما یک اثر فرهنگی است و شهرداری موظف به پشتیبانی از آن بود اما متأسفانه این نگاه وجود نداشت.

کارگردان «فصل ماهی سفید» درباره ی این فیلم تاکید کرد: این فیلم برداشت و اقتباسی بطورکامل ایرانی شده از نمایشنامه «باغ آلبالو» اثر چخوف است و مسائلی که در آن طرح شده هم مسائلی بطورکامل فرهنگی، محیط زیستی و ملی است. این فیلم به مسئله مهاجرت و حتی معضل تغییر کاربری برخی شالیزارها و قطع درختان هم اشاره دارد. اتفاقاً از جایی به بعد متوجه شدیم، فیلم به سبب مسائلی که درباره ی میهن و خاک میهن مطرح می کند، باب طبع بعضی ها نیست. عده ای این فیلم را دوست نداشتند که اتفاقاً قدرت لابی بالایی هم دارند و حدس من این است که فیلم از جانب این افراد هم لطمه خورد.
فرض کنید مخاطبی هم بوده باشد که تصمیم داشته فیلم ما را ببیند، طبیعتاً نخستین اقدامش جستجو در جدول اکران سینماهای اطراف خود است. وقتی می بیند هیچ سینمای نزدیکی فیلم را درحال اکران ندارد، بطور قطع منصرف می شود. یک فیلم باید در سینماهای مختلف فرصت و شانس دیده شدن داشته باشد قربان نجفی درباره ی ترکیب بازیگران فیلم و عدم تأثیرگذاری آنها بر بهبود فروش فیلم در گیشه هم اظهار داشت: این یک واقعیت است که بازیگر به تنهایی نمی تواند فروش یک فیلم را تضمین کند اما درباره ی «فصل ماهی سفید» نکته مهمتر این بود که اساساً کسی نمی دانست که فیلم اکران شده است! یکی از دوستان خبرنگار چند روز پیش تماس گرفت و گفت من تازه متوجه اکران فیلم شما شدم و گفتم وقتی شما به عنوان یک خبرنگار امروز فهمیده اید، دیگر از مخاطبان و مردم چه انتظاری می توان داشت!؟ وقتی آدم ها نمی دانند فلان فیلم درحال اکران است، دیگر از کجا می خواهند بدانند که فلان بازیگر هم در آن بازی کرده است؟
وی با اشاره به شرایط سانس بندی فیلم ها در اکران هم بیان کرد: سانس هایی که به فیلم ما تعلق گرفت بسیار پراکنده و محدود بود. فرض کنید مخاطبی هم بوده باشد که تصمیم داشته فیلم ما را ببیند، طبیعتاً نخستین اقدامش جستجو در جدول اکران سینماهای اطراف خود است. وقتی می بیند هیچ سینمای نزدیکی فیلم را درحال اکران ندارد، بطور قطع منصرف می شود. یک فیلم باید در سینماهای مختلف فرصت و شانس دیده شدن داشته باشد. این هم عامل دیگری بود که موجب شد نگذارند فیلم ما آنگونه که باید دیده شود.
نجفی درباره ی دغدغه شخصی اش برای اقتباس از نمایشنامه «باغ آلبالو» هم اظهار داشت: دغدغه اصلی من تغییر کاربری برخی زمین ها با هدف آپارتمان سازی بود و باتوجه به شناخت قبلی ام از «باغ آلبالو» که قبل تر حتی به عنوان بازیگر تجربه اجرای آنرا به کارگردانی اکبر زنجانپور روی صحنه تالار وحدت داشتم، احساس کردم چقدر می توان از همین زاویه به موضوعی که مدنظر دارم، بپردازم. تنها کاری که باید می کردم این بود که اتفاقات جاری کشور را هم باید در متن اقتباسی ام می گنجاندم.
وی اضافه کرد: گاهی اعلام می شود فیلم کمدی بسازید تا تجارت نماییم، آن وقت همه به سمت ساخت فیلم کمدی و تجارت می روند! دیگر کسی فکر نمی کند که چه بلایی سر سینمای ملی ما می آید.

این بازیگر و کارگردان با تکیه بر لزوم حفظ سینمای ملی اظهار داشت: تعدادی از آثاری که به اسم کمدی روی پرده است، اساساً فیلم نیستند. این فیلم ها جای سیرک را گرفته اند! چون سیرک هم برای خنداندن مردم نیست اما این فیلم ها کار آنها را انجام می دهند. این در حالیست که ما در تاریخ سینمای خود فیلم های اجتماعی بسیار مهم و تأثیرگذاری داشته ایم که بسیاری از آنها با اقبال مخاطب هم مواجه گشتند. بپرسیم چه شد که ناگهان وضعیت سینمای اجتماعی ما اینطور شد؟ این وضعیت بد، تقصیر خود ما هم است.
نجفی تاکید کرد: سینمای اجتماعی می تواند کارکرد مدرسه را در جامعه ما داشته است و باید مانند یک میراث ملی از آن صیانت نماییم. سیاست گذاران ما نباید به این سینما بی توجه باشند و وزارت ارشاد هم باید از این سینما حمایت کند. همان گونه که زمانی برای تبلیغات فیلم ها قانون های حمایتی گذاشته بودند، امروز می توانند سیاست های حمایتی را اجرا کنند. اما متأسفانه نمی خواهند حمایت کنند.
کارگردان «فصل ماهی سفید» در پاسخ به این که شرایط اکران نخستین ساخته اش سبب شده است مسیر کارگردانی را همچنان ادامه دهد یا خیر؟ اظهار داشت: سینما حرفه ماست. در این حوزه هم خیلی تفاوتی میان بازیگری و کارگردانی قائل نیستم. در هر موقعیتی بصورت کامل درگیر یک پروژه می شوم. هم در مقام بازیگر باید کار را از آن خود کنم و هم در مقام کارگردان تمام انرژی ام را برای یک کار می گذارم. کار من در هر صورت همین است، حتما کار هنری را ادامه می دهم و اگر روزی احساس کردم کار هنری در این کشور ارزشی ندارد، سراغ دست فروشی می روم!


منبع:

1402/06/20
12:08:42
5.0 / ۵
358
تگهای خبر: سینما , فرهنگ , هنر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
آمار بازدید سایت
بازدید امروز: 1,709
بازدید دیروز: 4,426
هفته اخیر: 39,132