در مراسم افتتاح تالار جدید رودكی چه گذشت؟

حسین دهلوی را به روایت حسین علیزاده بشناسید

حسین دهلوی را به روایت حسین علیزاده بشناسید به گزارش آتلیه دات کام حسین علیزاده در مراسم افتتاحیه سالن «دهلوی» که با یاد و خاطره حسین دهلوی نام گذاری شده است، اظهار داشت: حسین دهلوی برای من مانند واژه ای است که وقتی به زبان می آورم به من نیرو می دهد. برای خیلی ها می تواند کلمات و اسامی متفاوتی وجود داشته باشد که وقتی می خواهند کاری را با حس و امید شروع کنند از آن نام ها یاد کنند. برای من دهلوی نامی است که هر بار از او نام می برم عشق، مسئولیت، تداوم و پشتکار در وجودم زنده می شود.


به گزارش خبرنگار بخش موسیقی ایسنا، تالار دهلوی به یاد «حسین دهلوی» ـ آهنگساز، موسیقیدان و رهبر ارکستر ـ عصر چهارشنبه (پنجم آبان ماه) در بنیاد رودکی با حضور هنرمندانی چون نادر مشایخی (آهنگساز و رهبر ارکستر)، شهرام صارمی (نوازنده)، فردین خلعتبری (آهنگساز)، هادی منتظری (نوازنده و آهنگساز)، حسین علیزاده (موسیقیدان و آهنگساز)، حمیدرضا نوربخش (خواننده)، فریدون شهبازیان (آهنگساز)، میرعلیرضا میرعلی نقی (پژوهشگر موسیقی)، مهدی افضلی (مدیرعامل بنیاد رودکی)، محمود شالویی (سرپرست معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، سوسن اصلانی (موسیقیدان و همسر حسین دهلوی)، هومن دهلوی (موسیقیدان و فرزند حسین دهلوی) و... راه اندازی شد.
حسین علیزاده که پیشنهاد نام گذاری این سالن را داده است، درباره حسین دهلوی چنین اظهار داشت: هر فردی که بخواهد در مورد استاد دهلوی صحبت کند، این کار را از زاویه ارتباطی که با او داشته است انجام می دهد. واژه استاد برای حسین دهلوی کم است؛ چون واژه ای است که بسیار مصرف شده است. نکته ای که درباره دهلوی اهمیت دارد این است که پشت یک چهره خیلی جدی تا حد زیادی عاطفه و لطافت وجود دارد. حسین دهلوی نخستین اثر ارکستری خودرا به نام «سبک بال» در سال ۳۲ ساخته است؛ اثری که با گوش دادن آن متوجه خواهید شد چگونه برای ارکستر با موسیقی ایرانی رفتار کنید و چه چیزی از آن درآورید که شایسته ملودی ها باشد. این اثر برای سال ۳۲ شاهکار است.
اثرات موثر دهلوی در دنیای هنر و جامعه
این هنرمند افزود: اثری که دهلوی در جامعه موسیقی می گذاشت به غیر از اهمیت آثار هنری او، بسیار حائز اهمیت بود. سالهای اولی که ما هنرستان موسیقی می رفتیم، موسیقی در جامعه خیلی جایگاه مناسبی نداشت و بیشتر بصورت مصرفی و بازاری رواج داشت. به همین جهت شاید هنرستان ها به تنهایی نمی توانستند در جامعه نظم و احترام برای موسیقی ایجاد کنند که بتواند روی همه از مسئولان گرفته تا جامعه و خانواده های ما اثرگذار باشد. انتخاب دهلوی برای مدیریت هنرستان به خوبی صورت گرفته بود. او می توانست آن زمان به این بهانه که آهنگساز است و دغدغه های بسیاری دارد این مسئولیت را نپذیرد؛ برای اینکه اصولا کسانی که کار هنری می کنند خودرا از مسائل اجرائی و اداری دور می کنند ولی او یک رسالت و مسئولیتی در خود احساس می کرد که این وظیفه را پذیرفت. به نظر من مناسب ترین فردی که می توانست حیثیت بیشتری به موسیقی در جامعه ببخشد، دهلوی بود.
اثراتی که دهلوی بر علیزاده گذاشت
علیزاده بیان کرد: قبل از این که وارد هنرستان موسیقی شوم، دبستانم در بازار تهران بود و باتوجه به شرایط فرهنگی بازار و مدرسه قبلی خود فکر می کردم هنرستان موسیقی هم همان شرایط را دارد البته نه که مدرسه قبلی من بد بوده باشد ولی آنجا نمی شد موسیقی کار کرد؛ چون شرایط فرهنگی آن فراهم نبود. زمانی که به هنرستان موسیقی رفتم شاید حتی دو هفته هم طول نکشید که فهمیدم کجا هستم و حتی راه رفتن و حرف زدن من تغییر نمود. با آنکه هنوز بلد نبودم ساز بنوازم احترامم به ساز بسیار زیاد بود و ساز را بعنوان چیزی برتر از خود می دیدم؛ موجودی که باید به آن احترام بگذارم.
این هنرمند افزود: اینها مواردی نبود که من سابقه تربیتی در آن داشته باشم. همه این موارد در یک زمان کوتاه در هنرستان بوسیله کسی که واقعا به حق آنجا نشسته بود، به من جدیدالورود آموزش داده شد.
نام هنرستان موسیقی را بهشت گذاشتم
او اشاره کرد: بعدا نام هنرستان موسیقی را بهشت گذاشتم؛ چون زمانی که در آن باز می شد فرشتگانی چون هوشنگ ظریف، فرهاد فخرالدینی، غلامحسین بنان و... وارد می شدند. ما با حضور در هنرستان موسیقی به بهشت خود رفته ایم و نگران آخرتمان نیستیم؛ چون بهشت را به مفهوم واقعی با رهبری چون دهلوی تجربه کردیم.
این نوازنده درباره انتخاب درست دهلوی بعنوان مدیر هنرستان موسیقی توضیح داد: زمانی که حسین دهلوی در هنرستان موسیقی بعنوان مدیر منتصب می شود به نمونه ای برای جامعه تبدیل می شود. این امر یعنی که او به درستی انتخاب شده بود. حالا بسیاری از مسئولان ما ممکنست تخصصی در زمینه کاری خود نداشته باشند ولی حسن نیت داشته باشند و تلاش کنند. بطورمثال آقای افضلی در موسیقی تخصص ندارند ولی شاهد بوده ایم که چقدر بعنوان یک ایرانی و فردی که به فرهنگ ایران اهمیت می دهد تلاش نموده اند اثر خوب بگذارند.
او افزود: متأسفانه در ایران حضور مسئولان به چهار سال هم نمی کشد و تغییر می کنند. این امر موجب می شود کاری که در پیش گرفته اند، تداوم پیدا نکند. هر مدیر جدیدی که به روی کار می آید در امتداد ادامه کارهای مدیر قبلی کار نمی کند و گمان می کند باید از اول شروع کند و هر چه او می گوید بشود؛ چون قبلی را به انزوا برده اند.
مراسم افتتاح تالار دهلوی در ساختمان رودکی


منبع:

1400/08/07
14:22:58
5.0 / ۵
982
تگهای خبر: آموزش , تخصصی , مراسم , موسیقی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
آمار بازدید سایت
بازدید امروز: 325
بازدید دیروز: 3,105
هفته اخیر: 28,841