با هدف ارتقای سلیقه شنیداری جامعه؛

فراخوان اولین دوره جایزه ملی عارف منتشر گردید

فراخوان اولین دوره جایزه ملی عارف منتشر گردید فراخوان شرکت هنرمندان برای حضور در اولین دوره جایزه ملی عارف با محوریت اصلی تصنیف در موسیقی ردیف دستگاهی ایرانی منتشر گردید.



به گزارش آتلیه دات کام به نقل از مهر، فراخوان اولین دوره «جایزه ملی عارف» با محوریت اصلی تصنیف در موسیقی ردیف دستگاهی ایرانی در دسترس هنرمندان قرار گرفت.
در متن فراخوان اولین دوره «جایزه ملی عارف» آمده است:
اهداف:
ارتقای سطح آثار موسیقایی در حوزه تصنیف، ارتقای سلیقه موسیقیایی جامعه، ایجاد پویایی و تحرک در جامعه موسیقی کشور، حمایت و پشتیبانی از تولیدات هنری در زمینه تصنیف و ترانه در حوزه موسیقی ردیف دستگاهی ایرانی، کمک به ایجاد فضای ذهنی و زبانی نو در ترانه ها و تصنیف های ایرانی، شناسایی استعدادها و ارزیابی توان هنری کشور در حوزه تصنیف و ترانه، توجه به موسیقی ایرانی در جهت توسعه فرهنگی در سطح ملی و بین المللی، اندیشه ورزی و ارتقا ذائقه فرهنگی و هنری جامعه بوسیله هنر شریف و نجیب موسیقی ایرانی
محورها و موضوعات:
موضوعات این جایزه آزاد است، بهره گیری از مفاهیمی چون جلوه های فرهنگ، تاریخ و ادبیات غنی ایرانی اسلامی/ همبستگی و وفاق ملی/ ایران، مهد فرهنگ و تمدن/ بزرگان، شخصیت ها، آداب و رسوم و تاریخ ایران و ایرانی/ و توجه به مفاهیم و ارزش های والای فراگیر، جهانی و مشترک انسانی سفارش می شود.
تعاریف و شرایط:
الف) تعاریف: این رویداد در حوزه تصنیف در موسیقی ردیف دستگاهی ایرانی انجام خواهد شد.
تصنیف و ترانه: منظور از تصنیف، در این متن، کلیه قطعات موسیقی موزون و باکلام موسیقی هنری ایران است که در حوزه موسیقی ردیف-دستگاهی و برمبنای زبان فارسی ایجاد می شود و در آن آهنگساز یا برمبنای شعر خود و یا شعری از یک شاعر به ساختن اثر اقدام می کند. (منظور از ترانه اثری است که آهنگساز ساخته و شاعر برمبنای ملودی آن آهنگ، شعری سروده و با آن آهنگ شعر را منطبق می کند.)
موسیقی ایرانی: عبارت است از نوعی موسیقی که در گستره مرزهای فرهنگی ایران رواج داشته، سابقه آن به دوران قاجار برمی گردد و گاه به آن موسیقی سنتی، اصیل یا ردیف- دستگاهی نیز خطاب می شود.
ب) بخش های جایزه:
۱- بخش تصنیف سازی
۲- بخش آثار تولیدی (آلبوم - تک آهنگ)
ج) شرایط آثار ارسالی:
آثار ارسالی در بخش تصنیف سازی باید شامل موارد زیر باشد: نت یا پارتیتور اثر (نت تمامی بخش ها به همراه آوانگاریِ دقیقِ متن ذیل نت های مربوطه در نت نگاری تک صدایی یا پارتیتور)، متن شعر یا ترانه، به صورت تایپ شده/ نمونه اجرائی اثر به صورت تصویری، منطبق با نت و پارتیتور اثر (آثار باید حداقل با همراهی یک ساز ملودیک، یک ساز ضربی و خواننده یا گروه سازهای ایرانی باشد.
د) شرایط داوری:
آثار ارسالی در بخش تصنیف سازی طی دو مرحله به شرح زیر بررسی خواهد شد: ۱- در مرحله اول، استانداردهای اولیه ی آثار، برمبنای مستندات ارائه شده، توسط هیئت انتخابی (متشکل از کارشناسان حوزه تصنیف، در تخصص ها و گرایش های مختلف) بررسی و آثار برگزیده انتخاب و اعلام خواهند شد. ۲- در مرحله نهایی و از میان آثار منتخب مرحله اول، هیئت داوران آثار برگزیده را مشخص خواهند کرد. ۳- داوری اولیه آثار برمبنای ساختار و مختصات فنی و هنری قطعه صورت می گیرد و نمونه اجرائی فقط جهت تسهیل در داوری و رفع ابهامات احتمالی بازنگری خواهد شد.
* ارزیابی بخش آثار تولیدی (آلبوم - تک آهنگ) شامل بندهای فوق نبوده و به صورت یک مرحله ای و مستقل داوری می شود.
ه) شرایط عمومی:
ارسال اثر به صورت لوح فشرده و یا بوسیله شبکه های اجتماعی به شماره ۰۹۹۱۴۴۴۴۱۰۲ همراه با تکمیل فرم شرکت در این رویداد، امکان پذیر است. در بخش تصنیف سازی، آثار می بایست به صورت اجرای تصویری و با کیفیت مناسب پخش، ارسال گردد. در بخش تصنیف سازی هر گروه می بایست حداقل سه نفر عضو و نوازنده داشته باشد. در بخش تصنیف سازی، رعایت قوانین، مقررات و بخشنامه اجرای صحنه ای در اجرای گروه الزامی است. در بخش آثار تولیدی(آلبوم- تک آهنگ)، داشتن مجوز و پروانه نشر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی الزامی است. برگزار کنندگان رویداد نسبت به رعایت حق مالکیت معنوی آثار، حساسیت و توجه تام خواهند داشت و هرگونه بازنشر اثر توسط ستاد برگزاری رویداد می بایست با رعایت این بند صورت گیرد. در صورت اثبات عدم تعلق اثری به فرد متقاضی یا استفاده از شعر و متن با وجود عدم رضایت صاحب آن، رویداد موظف است نسبت به حذف فرد و اثر در هر مرحله ای، یا بازپس گیری جایزه در صورت برگزیده شدن آن اثر اقدام نماید. فقط آهنگسازان(تصنیف سازان)، برمبنای تقاضای خود، صاحب اثر ارسالی خود شناخته می شوند و موظفند رضایت مؤلف متن یا سراینده شعر موسیقی خودرا (بنا بر قوانین و ضوابط موجود) در صورت امکان، کسب نمایند. جایزه عارف متعلق به آهنگسازِ تصنیف خواهد بود. در صورتیکه خلق تصنیف به صورت جمعی بوده و یا خواننده و اعضای گروه در ساخت تصنیف نقش داشته باشند یک نفر بعنوان نماینده اعلام شده و ستاد برگزاری فرد مذکور را مسئول اثر می داند و جایزه مربوطه به ایشان تحویل داده می شود و تقسیم جوایز بر عهده وی خواهد بود و ستاد برگزاری مسئولیتی در قبال آن نخواهد داشت. برای شرکت آثار در رویداد، محدودیتی از نظر انتشار و یا عدم انتشار قبلی وجود نخواهد داشت. از هنرمندان راه یافته به بخش نهایی، با اهدای لوح سپاس و گواهی شرکت، تقدیر به عمل می آید. مراسم افتتاحیه و اختتامیه ویژه ای در این رویداد انجام خواهد شد. (در صورت عدم امکان برگزاری حضوری، تمهیدات لازم برای اجرای آنلاین از طرف ستاد برگزاری فراهم می گردد) فراخوان جایزه در پایگاه اطلاع رسانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین به آدرس ghazvin.farhang.gov.ir موجود است. دبیرخانه مجاز خواهد بود از آثار ارسالی جهت تهیه مستندات این رویداد در قالب های مکتوب و تصویری استفاده نماید.
و) بخش آثار تولیدی (آلبوم - تک آهنگ):
در این بخش تصانیفی که به صورت تولیدی و استودیویی ضبط حرفه ای شده اند (آلبوم- تک آهنگ) مورد ارزیابی قرار می گیرد. / زمان انتشار آثار این بخش باید در سال ۹۷ و ۹۸ و ۹۹ باشد. در این بخش، داشتن مجوز و پروانه نشر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی الزامی است. شناسنامه ثبت شده در اثر ارسالی، ملاک تعیین زمان انتشار و بقیه مشخصات اثر خواهد بود.

گاه شمار جشنواره:
آخرین مهلت ارسال آثار: اول اسفند ۱۳۹۹، اعلام نتیجه هیئت انتخاب آثار: دهم اسفند ۱۳۹۹، زمان اختتامیه و اعلام نتایج: پانزدهم اسفند ۱۳۹۹
جوایز:
بخش تصنیف سازی: آهنگساز اول (جایزه عارف در بخش تصنیف سازی) لوح تقدیر، تندیس و مبلغ ۱۲۰ میلیون ریال، آهنگساز دوم لوح تقدیر و مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال، آهنگساز سوم لوح تقدیر و مبلغ ۸۰ میلیون ریال، به ۵ آهنگساز شایسته تقدیر، هر نفر ۲۵ میلیون ریال
یادآوری مهم: آهنگساز نسبت به پرداخت هزینه های گروه (خواننده، نوازنده، شاعر و ترانه سرا) متعهد است و هیچ مسئولیتی در این باب شامل ستاد برگزاری نخواهد بود. لازم به ذکر است به تمامی مجریان (خوانندگان و نوازندگان و ترانه سرایان) آثار اول تا سوم و شایسته ی تقدیر، لوح سپاس تقدیم خواهد شد.
بخش آثارتولیدی (آلبوم - تک آهنگ) : آهنگساز اول (جایزه عارف در بخش تولیدات) لوح تقدیر، تندیس و مبلغ ۸۰ میلیون ریال، آهنگساز دوم لوح تقدیر و مبلغ ۶۰ میلیون ریال، آهنگساز سوم لوح تقدیر و مبلغ ۵۰ میلیون ریال، به ۵ آهنگساز شایسته تقدیر، هر نفر ۲۰ میلیون ریال
ارتباط با دبیرخانه:
نشانی: قزوین- حد فاصل میدان میرعماد و میدان عدل - ساختمان فرهنگ و ارشاد اسلامی- طبقه دوم، انجمن موسیقی استان قزوین - کد پستی ۳۴۱۳۷۷۸۱۳۳- شماره تماس: ۳۳۳۵۰۰۷۱-۰۲۸

1399/11/21
20:42:05
0.0 / ۵
1025
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
آمار بازدید سایت
بازدید امروز: 1,156
بازدید دیروز: 4,395
هفته اخیر: 42,157